Aliağa-Menderes Hattının Gözü Kulağı Olacak - Son Dakika
Güncel

Aliağa-Menderes Hattının Gözü Kulağı Olacak

Aliağa-Menderes Hattının Gözü Kulağı Olacak

Aliağa-Menderes Banliyö Sistemi'nin Güney Kısmında 30 Ağustos 2010'da Başlanacak Yolculu Deneme Seferleri, Kentte Heyecanla Bekleniyor.

28.08.2010 11:58  Güncelleme: 13:13

İzmir Büyükşehir Belediyesi ile TCDD ortaklığında kentin kuzey-güney gelişme alanlarını birbirine bağlayan ve Türkiye'deki en yaygın kent içi demiryolu ulaşım ağı olan Aliağa- Menderes Banliyö Sistemi'nin Güney kısmında 30 Ağustos 2010'da başlanacak yolculu deneme seferleri, kentte heyecanla bekleniyor.

İlk etapta hizmete açılacak Alsancak ile Cumaovası arasındaki 22 kilometrelik hatta ilişkin çalışmalar tamamlanırken, 79 kilometrelik hattın haberleşme ve güvenlik sistemleri için İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Alsancak'ta kurulan "Banliyö Sistemi İşletme Kontrol Merkezi"nde de hazırlıklar bitti.

Tüm görüşmeler kayda alınıyor

Alsancak'taki merkezdeki dev ekranlardan, hat üzerine yerleştirilen kameralar sayesinde tüm istasyonlardaki hareketler kolaylıkla izlenebiliyor. İstasyonlardan lokal olarak izlenebilen kameralar, merkezden yönetiliyor.

Merkezde kurulan anons sistemi sayesinde tüm istasyonlarda ve tren içlerinde bilgilendirme anonsları yapılıyor. İstasyonlarda bulunan acil çağrı telefonları ve yangın alarm noktalarını gören kameralar aracılığıyla, yolcular tarafından acil çağrı telefonlarının kullanılması ve herhangi bir yangın veya acil durum anında, verilen alarm ile bu kameralar otomatik olarak o noktaya odaklanıyor.

Tüm istasyonlardaki telefon bağlantıları ve telsiz görüşmeleri de yine bu merkezden yönetiliyor ve trafikle ilgili konuşmalar kayıt ediliyor. İstasyonlardaki ve tren içlerindeki bilgilendirme levhaları, ekranlar ve saatler aynı merkezden kumanda ediliyor. İzleme ekranından trenlerin konumları takip edilerek hangi trenlerin hangi istasyonlarda olduğu, Çiğli ve Cumaovası tren depolarında hangi yollarda hangi trenlerin beklemede olduğu da yine merkezdeki grafik üzerinde görülebiliyor.

Hat işletime alındığında tren işletme ile ilgili TCDD'ye ait "Sinyalizasyon Kumanda Merkezi (CTC) ile İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından oluşturulan "Banliyö Sistemi İşletme Kontrol Merkezi" koordineli olarak 24 saat aralıksız görev yapacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa-Menderes Hattının Gözü Kulağı Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement