Aliağa'nın Minik Zeybekleri 3. Oldu. - Son Dakika
Güncel

Aliağa'nın Minik Zeybekleri 3. Oldu.

Aliağa\'nın Minik Zeybekleri 3. Oldu.

İzmir'i Türkiye Şampiyonasında temsil eden Aliağa'lı Minik Folklorcüler, Nevşehir'de Türkiye üçüncüsü oldu.

18.06.2012 09:59

ALİAĞA'NIN MİNİK ZEYBEKLERİ ŞAMPİYONADA TÜRKİYE 3. OLDU.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu, Nevşehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Avanos Belediyesi işbirliği ile düzenlenen Türkiye Minikler Halkoyunları Final Yarışmaları'nda İzmir'i temsil eden Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik Spor Kulübü Minikler Halk Oyunları Ekibi minikler dalında Türkiye üçüncülüğü kazandı.

Nisan ayında Zeybek oyunuyla İzmir il Şampiyonu olup, Türkiye Şampiyonasında İzmir'i temsil etmeye hak kazanan Aliağa Belediyesi helvacı Gençlik Spor Kulübü Minikler Halk Oyunları Ekibi, Nevşehir'de düzenlenen Türkiye Minikler Halkoyunları Final Yarışmalarında "Minikler Geleneksel Düzenlemesiz Dal" kategorisinde üçüncülük kazandı. Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Minik folklorcuları başarılarından dolayı kutladı.

AİLELER DE FOLKLORCÜLERİN YANINDAYDI

Nevşehir'de Aliağa Belediyesi Başkan Yardımcısı Münir Nurettin Bayrav, Helvacı Spor Kulübü Başkanı Ali Kaya, Belediye Halkla İlişkiler Sorumlusu Yücel Laçinel ve Konservatuar Sorumlusu Remzi Özcan ile ailelerin de izlediği Aliağa Belediyesi Helvacı Gençlik Spor Kulübü Minikler Halk Oyunları Ekibi'nin büyük başarısı Aliağa'da sevinçle karşılandı.

EĞİTMEN KILIÇOĞLU; "ŞİMDİ HEDEFİMİZ TÜRKİYE ŞAMPİYONLUĞU"

Nisan ayında Ege Bölge finallerinde 3. kez üst üste şampiyon oldukları belirten Aliağa Belediyesi helvacı Gençlik Spor Kulübü Halk Oyunları eğitmeni Serkan Kılıçoğlu; " Bu yıl Minikler yöresel dalda bir kez daha Ege Bölgesini temsilen Türkiye Şampiyonası'na katılmayı hak ettik. Şampiyona'da 3. Olarak İzmir'e gururla dönüyoruz. Çok iyi bir ekibimiz var. Şimdi hedefimiz Türkiye şampiyonluğu. Bize her zaman destek veren başta Belediye Başkanımız Sayın Turgut Oğuz olmak üzere tüm kulüp yöneticilerine, çocukların ailelerine ve Aliağa Halkına teşekkür ederim" Dedi.

BAŞKAN OĞUZ "FOLKLORCÜLERİMİZ, BİZİ, AİLELERİNİ VE TÜM İZMİR HALKINI GURURLANDIRDI"

Aliağa Belediye Başkanı Turgut Oğuz, Nevşehir'den Türkiye 3. Olarak dönen Minik folklorcuları kutladı. "Folklorcularımız, bizi, ailelerini ve Tüm İzmir halkını gururlandırdı" diyen Başkan Oğuz, "Aliağa Belediyesi olarak gençlerimizin, çocuklarımızın bu ülkenin yüzyıllardır süren kültürünü, folklorik değerleri öğrenmesi için yoğun çaba harcıyoruz. Bu çabalarımızdan biri de halk oyunları eğitimlerimiz. Bu tür yarışmalarda Çabalarımızın, emeklerimizin sonuçlarını görüp mutlu oluyoruz. Çocuklarımızın son yıllarda halk oyunlarında elde ettikleri başarılarla gurur duyuyoruz. Türkiye 3. Olan Minik efelerimizi tebrik ediyor, gözlerinden öpüyorum." Dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aliağa'nın Minik Zeybekleri 3. Oldu. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement