Alman Bakan'dan Trabzon'da 50'nci Yıl Mesajı (2) - Son Dakika
Güncel

Alman Bakan'dan Trabzon'da 50'nci Yıl Mesajı (2)

Alman Bakan\'dan Trabzon\'da 50\'nci Yıl Mesajı (2)

Federal Almanya Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Trabzon Vali Vekili Orhan Eyövge'yi ziyaretinin ardından Türk Anneler Drneği Trabzon Şubesi'ne giderek ilgililerle görüştü.

12.09.2011 20:16

Alman BAKAN'DAN Trabzon'DA 50'NCİ YIL MESAJI (2)

AYASOFYA MÜZESİNİ VE KATOLİK KilisESİNİ ZİYARET ETTİ

Federal Almanya Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Maria Böhmer, Trabzon Vali Vekili Orhan Eyövge'yi ziyaretinin ardından Türk Anneler Drneği Trabzon Şubesi'ne giderek ilgililerle görüştü. Daha sonra Ayasofya Müzesi'ne giden Alman Bakan'a İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Kansız ve diğer ilgililer tarafından müzenin tarihçesi hakkında bilgi verildi. Müzeye hayran kalan ve korunduğu için Türk yetkililere teşekkür eden Bakan Böhmer, müze önünde hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Daha sonra Trabzon'un İskenderpaşa Mahallesi'nde bulunan ve rahip Andrea Santoro'nun öldürüldüğü Santa Maria İtalyan Katolik Kilisesi'ni ziyaret eden Bakan Böhmer, burada kilise yetkililerinden cemaat ve kilisenin çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Rahip Andrea Santoro'nun yaşamını inancı için feda ettiğini belirten Böhmer, kilisede bir süre incelemede bulundu.

Kilisedeki incelemelerinin ardından Alman ZDF televizyonuna özel bir röportaj veren konuk bakan, Trabzon'daki izlenimleri hakkında konuştu. Maria Böhmer, röportaj öncesi makyajını tazeledi. Bu sırada foto muhabirlerinin çekim yaptığını gören Böhmer, gülümseyerek "Lütfen çekmeyin" diye uyarıda bulundu. - Trabzon

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Alman Bakan'dan Trabzon'da 50'nci Yıl Mesajı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement