Almanya: Ayasofya'nın Kullanımı Türkiye'nin Meselesi - Son Dakika
Son Dakika Logo

Almanya: Ayasofya'nın Kullanımı Türkiye'nin Meselesi

Almanya: Ayasofya\'nın Kullanımı Türkiye\'nin Meselesi
10.06.2016 18:24  Güncelleme: 19:40

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, "Ayasofya'nın kullanımının Türkiye'nin meselesi olduğunu söylemek lazım." dedi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schaefer, Federal Basın Evi'nde basın toplantısı düzenledi. Schaefer, "Ayasofya'nın kullanımının Türkiye'nin meselesi olduğunu söylemek lazım." dedi.

"AYASOFYA, YÜZYILLAR BOYUNCA CAMİ OLARAK KULLANILDI"

Schaefer, Federal Basın Evi'nde düzenlenen basın toplantısında, bir gazetecinin, "Türkiye'de 80 yıl sonra Ayasofya'nın cami olarak kullanılmak istenmesinin tesadüf mü olduğuna inanıyorsunuz" şeklindeki soruya, Ayasofya'nın yüzyıllar boyunca cami olarak kullanıldığını, kendisinin neye inandığının ise önemli olmadığı yanıtını verdi.

Almanya: Ayasofya'nın Kullanımı Türkiye'nin Meselesi

"AYASOFYA'NIN KULLANIMININ TÜRKİYE'NİN MESELESİ OLDUĞUNU SÖYLEMEK LAZIM"

"Prensip olarak, Ayasofya'nın kullanımının Türkiye'nin meselesi olduğunu söylemek lazım." diyen Schaefer, Ayasofya'nın aynı zamanda UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde bulunduğunu ve kullanımının da dünya kültür mirası statüsüne dokunulmadan yapılmasını dilediklerini bildirdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya: Ayasofya'nın Kullanımı Türkiye'nin Meselesi - Son Dakika


Advertisement