Almanya'da Aydan Özoğuz'un Kabinede Yer Alması - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Aydan Özoğuz'un Kabinede Yer Alması

Almanya\'da Aydan Özoğuz\'un Kabinede Yer Alması

Özoğuz'un babası Mustafa Orhan Özoğuz: "(Özoğuz'un siyasete girmesi) Ben teşvik ettim, 'Gir, bu çok büyük bir tecrübedir.

16.12.2013 18:13

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Genel Başkan Yardımcısı olan, göç, mülteci ve uyumdan sorumlu devlet bakanı olarak kabinede yer alan Aydan Özoğuz'un babası Mustafa Orhan Özoğuz, kızının siyasete girmesini kendisinin teşvik ettiğini söyledi.

Orhan Özoğuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Aydan Özoğuz'un Almanya'da bakan olmasını değerlendirirken, yapısı gereği olayları sakin karşıladığını ifade ederek, "Siyasette de bugün iyi olan yarın tersine dönebilir. Onun için sevinmenin bir manası yok" dedi.

Özoğuz, kendisinin de 1946'da Demokrat Parti'ye girdiğini ancak Almanya'ya gitmesi gerektiği için siyasi hayattan çekildiğini belirtti.

Aydan Özoğuz'un siyasete girmesine ilişkin olarak da Özoğuz, şunları anlattı:

"Kızımın siyasetle alakası yoktu, hiçbir şekilde de girmeyi düşünmüyordu. Körber Vakfı'nda çalışırken, SPD'den geliyorlar ve kendisine Hamburg listesine adını koyacaklarını söylüyorlar. Hatta 'İstersen şimdilik partiye girme. Ne zaman istersen o zaman girersin' diyorlar. Bu şekilde onu siyasi hayata çektiler. Kabul etti, geldi bize sordu. Annesi karşı çıktı çünkü o, siyasi hayattan çok korkardı. Ben teşvik ettim, 'Gir, bu çok büyük bir tecrübedir. Hayatı tanımak için bunun içine girmek lazım' dedim. 2 devre Hamburg'ta seçildi, daha sonra Berlin'de seçildi. Şöyle böyle 15 senedir siyasi hayatın içerisinde."

Özoğuz, Aydan Özoğuz'a bakanlık teklifinin daha önceden de geldiğini dile getirerek, kızının "Bir tek çok çocuğum var. Onu da Hamburg'ta yalnız bırakamam. Onu Berlin'e alırsam, yepyeni bir muhit, yeni arkadaşlar, ezilir orada" diyerek istemediğini aktardı.

"Siyaseti iyi bir zamanda bırakmak gerek"

Kızı Aydan Özoğuz'a her zaman destek olacağını vurgulayan Mustafa Orhan Özoğuz, "Yalnız siyasi hayatta değil, her türlü zorlukların karşısında destek olmaya çalışacağım ama baba desteğiyle siyasi hayat yürümez" dedi.

Özoğuz, "siyaseti iyi bir zamanda bırakmak gerektiğini" kaydederek, Aydan Özoğuz'un siyasi geleceğine ilişkin "Parti başkanlığı olabilir ama bir ecnebiyi başvekili olarak Almanlar kabul etmez" değerlendirmesinde bulundu.

Özoğuz'un bakan olmasının Almanya'daki Türklere moral vereceğini söyleyen Mustafa Orhan Özoğuz, "Esasında Aydan'ın her zaman söylediği, Almanya'daki Türkler, lisan bilmedikleri için birçok haklarını kullanamıyorlar ve bu yüzden mağdur duruma düşüyorlar. Bu yüzden lisan öğrenmeye çok çalışıyordu şimdiye kadar; herhalde bakan olarak daha çok çalışacak" şeklinde konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Aydan Özoğuz'un Kabinede Yer Alması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement