Almanya'da Suriyeli Çocuklar Yararına "Yetim Yemeği" - Son Dakika
Güncel

Almanya'da Suriyeli Çocuklar Yararına "Yetim Yemeği"

Almanya\'da Suriyeli Çocuklar Yararına "Yetim Yemeği"

Almanya'nın Köln kentinde Suriyeli yetim çocuklar yararına "Yetim Yemeği" düzenlendi.

12.12.2016 15:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Almanya'nın Köln kentinde Suriyeli yetim çocuklar yararına "Yetim Yemeği" düzenlendi.

Uluslararası insani yardım kuruluşu "İslamic Relief" tarafından Rheinpark'ta düzenlenen etkinlikten elde edilen gelirin, Lübnan'da mülteci olarak bulunan Suriyeli yetimler yararına kullanılacağı açıklandı.

İslamic Relief Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Nuri Köseli, bu yıl 5'incisini düzenledikleri "Büyük Kış Mangalı ve Bağış Maratonu" kampanyasını geleneksel hale getirdiklerini, bu kampanyayı özellikle savaşlar ve doğal afetlerle anne babasını kaybetmiş yetimlerin durumuna dikkat çekmek amacıyla düzenlediklerini söyledi.

Köseli, "Lübnan'da yaşayan toplam insan sayısı şu an 6 milyon, bunların 4 milyonu yerli ve 2 milyonu mülteci. Bu mültecilerin bir buçuk milyonu Suriyeli, 500 bini ise Filistinli. Bu mültecilere acil yardım gerekiyor." diyerek, geçen yıl evlerde, cemiyetlerde, dernek ve üniversitelerde verilen davetlere yaklaşık 35 bin katılımcı olduğunu, bu yıl da bu rakamı yakalamayı hedeflediklerini dile getirdi.

Yardım kampanyasına sadece Müslümanların değil, diğer milletlerden yardımseverlerin de katıldığını belirten Köseli, "Bu etkinlikle yetimleri desteklemenin yanı sıra son yıllarda Müslümanlara karşı artan ön yargıların ortadan kaldırılmasını da hedefliyoruz. Yani Alman komşular, üniversite ve iş arkadaşlarımızı da bu tür etkinliklere davet ederek Müslüman ve Türkleri yakından tanımalarını sağlamaya çalışıyoruz. Ayrıca bu anlamda İslamofobiye karşı da bir cevap vermek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

"44 ülkede fakirlikle mücadele ediyoruz"

44 ülkede yardım faaliyetleri sürdüren İslamic Relief hakkında bilgi veren Köseli, şöyle konuştu:

"Bu ülkelerde yıl boyu fakirlikle mücadele anlamında farklı yardım projeleri gerçekleştiriyoruz. Bulunduğumuz bölgelerde insanları kalkındırmaya çalışıyoruz. malumunuz insanlara sadece balık yemeyi değil balık tutmayı da öğretmek gerekiyor. Bu anlamda meslek edindirmeye yönelik, kendilerine iş sahası oluşturmaya yönelik programlarımız var. Bunun yanı sıra 50 bin yetime de birebir yetim kefareti desteği şeklinde, 23 ülkede her ay hayırseverlerimizin katkılarıyla destek veriyoruz. Özellikle Suriye'nin içinde de yardımlarımız devam ediyor, savaş mağdurlarına yardım gerçekleştiriyoruz. Hastanelere tıbbi malzeme ve ekipman ulaştırıyoruz. Şu an özellikle Suriye, Filistin, Irak'ta kış şartları çok zor, buradaki insanlara kış yardımı götürüyoruz. Pakistan, Keşmir, Arakan Müslümanlarının ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışıyoruz."

Köln Büyükşehir Belediye Başkanı Henriette Reker himayesinde gerçekleşen etkinlik kapsamında düzenlenen maratonda Dünya Adıgüzel, 24 kilometre ile 13 maratoncu arasında en uzun mesafeyi koşan kişi oldu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Almanya'da Suriyeli Çocuklar Yararına 'Yetim Yemeği' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement