Almanya'nın Birleşme Gününün 24. Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

Almanya'nın Birleşme Gününün 24. Yıldönümü

Almanya\'nın Birleşme Gününün 24. Yıldönümü

Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, “Suriye ve Irak gibi çatışmaların yaşandığı bölgelerde mağdur olan pek çok insanın acısını ve zor durumda olduğunu bugün unutmamalıyız. Türkiye yardıma muhtaç olan çoğu insana kucak açtı” dedi.

02.10.2014 21:53

Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eberhard Pohl, "Suriye ve Irak gibi çatışmaların yaşandığı bölgelerde mağdur olan pek çok insanın acısını ve zor durumda olduğunu bugün unutmamalıyız. Türkiye yardıma muhtaç olan çoğu insana kucak açtı" dedi.

AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Almanya'nın Birleşme Günü resepsiyonuna katıldı. Almanya'nın Birleşme Günü resepsiyonuna katılan AB Bakanı ve Başmüzakereci Bozkır ile Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Işık'ı, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Pohl karşıladı. Bakan Bozkır ve Işık, Büyükelçi Pohl ile birlikte Almanya'nın Büyükelçiliği tarafından hayata geçirilen 'MoBilim Yollarda' adlı bilim otobüsünü gezdi.

Resepsiyonun açılış konuşmasını gerçekleştiren Pohl, "Suriye ve Irak gibi çatışmaların yaşandığı bölgelerde mağdur olan pek çok insanın acısını ve zor durumda olduğunu bugün unutmamalıyız. Türkiye yardıma muhtaç olan çoğu insana kucak açtı. Türkiye'nin misafirperverliğini ve yardımseverliğini ne kadar takdir etsek azdır. Bu çabaları destekleme için elimizden gelen her türlü yardıma devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Resepsiyonda konuşma yapan Bakan Işık ise, Almanya için olduğu kadar Avrupa ve dünya tarihi açısından da çok büyük öneme sahip olan Almanya'nın birleşme gününün 24. yıldönümünde olmaktan dolayı memnuniyet duyduğunu söyledi.

Ülkelerin gelişim ve değişimine sebep olan tarihi olayların özel hadiseler olarak anıldığını belirten Işık, Almanya tarihi açısından bu özel hadiselerden belki de en önemlisinin Berlin Duvarı'nın yıkılışı olduğuna dikkat çekerek şunları dedi:

"Hatta bu olay sadece Almanya'nın tarihi açısından değil tüm dünya tarihi açısından önemli bir olaydır. Şüphe yok ki Batı ve Doğu Almanya'nın birleşmesi Avrupa'nın ortasındaki bölünmüş bir halkın hakkının iadesi ve geleceğin güvenli biçimde yeniden inşası açısından tarihi bir öneme sahiptir. Duvarın yıkılması ve iki Almanya'nın birleşmesiyle Alman halkı özgürlükçü bir demokrasiye ve işleyen bir parlamenter sisteme kavuştu. Ayrıca Almanya bu birleşmenin ortaya çıkardığı toplumsal, ekonomik ve siyasi sorunların üstesinden gelmede de büyük bir başarı örneği sergiledi."

MOBİLİM YOLLARDA NEDİR?

Ankara'daki Almanya Büyükelçiliği'nin projesi olan Bilim Otobüsü, 2014 Türk-Alman Araştırma, Eğitim ve İnovasyon Yılı çerçevesinde Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanlığı ve Almanya Dışişleri Bakanlığı kaynaklarıyla finanse edilmektedir. 'MoBilim Yollarda' sloganıyla Ekim ayı başından itibaren yola çıkacak olan otobüs, 11 haftada Türkiye'nin 15 kentini dolaşacaktır. Otobüs bu kentlerde birçok okula uğrayıp buralarda ortaokul öğrencilerine bilim gösterisi sunacaktır. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Almanya'nın Birleşme Gününün 24. Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement