Altı Nokta Derneğinden Özak'a Ziyaret - Son Dakika
Son Dakika Logo

Altı Nokta Derneğinden Özak'a Ziyaret

Altı Nokta Derneğinden Özak\'a Ziyaret
24.02.2012 09:19

Özak'ı ziyaret eden Altı Nokta Körler Derneği yönetimi günlük yaşamda karşılaştıkları sıkıntıları aktardı.

Kocaeli Altı Nokta Körler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Pınar Çatalkaya yeni yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak'ı ziyaret etti. Görme engellilerin günlük yaşamlarında pek çok güçlükle karşı karşıya kaldıklarını ifade eden Dernek Başkanı Pınar Çatalkaya, yürüyüş parkurlarının yaygınlaştırılarak sinyalizasyon siteminin görme engellilere göre uyarlanması gerektiğini söyledi.

AKTİF OLMAK İSTİYORLAR

Dernek yönetimi görme engellilerin kullandığı bazı cihazların yenilenme zamanının geldiğini, bunun için harcanacak paranın görme engelliler adına işletilebilecek yerlerden kendi çabalarıyla karşılanmasını istedi. Dernek yönetimi ayrıca görme engelliler olarak imkânlarının genişletilmesini ve sosyal hayatta daha aktif olmak istediklerini dile getirdi.

VATANDAŞLARIMIZ DUYARLI OLMALI

Büyükşehir Belediyesi olarak engellileri her zaman koruyup gözettiklerini ifade eden Başkan Vekili Zekeriya Özak, engellilerin yasayla birlikte geniş haklara sahip olduklarını dile getirdi. Engelliler için yapılacak projeler üzerinde çalıştıklarını ifade eden Başkan Vekili Özak, engellilerin hayatlarını kolaylaştırmak için vatandaşların da duyarlı olması gerektiğini kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Altı Nokta Derneğinden Özak'a Ziyaret - Son Dakika


Advertisement