Amasya'da Yeni Açılan Sokağa "Rabia" İsmi Verildi - Son Dakika
Güncel

Amasya'da Yeni Açılan Sokağa "Rabia" İsmi Verildi

Amasya\'da Yeni Açılan Sokağa "Rabia" İsmi Verildi

Amasya'da imara açılan sokağa belediye kararıyla, Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü "Rabia" işaretinden yola çıkılarak "Rabia" adı verildi.

04.09.2013 13:29  Güncelleme: 13:40

Gümüşhacıköy ilçesinde imara yeni açılan sokağa belediye meclisi kararıyla, Mısır'da darbe karşıtı direnişin sembolü "Rabia" işaretinden yola çıkılarak "Rabia" adı verildi.

Gümüşhacıköy Belediye Başkanı Mustafa Saatcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mısır'da darbeye karşı direnişin sembolü haline gelen "Rabia" işaretinden yola çıkarak, belediye meclisi kararı ile Cumara Mahallesi'nde imara yeni açılan bir sokağa "Rabia" adı verdiklerini söyledi.

Belediye meclisinin onayladığı kararın ardından söz konusu sokağın tabelasını elleriyle takan Saatcı, Mısır halkının demokrasi adına haklı bir mücadele verdiğini kaydederek, "Katliamlara rağmen darbeye karşı direniyorlar. Biz de aldığımız bu kararla Mısır halkının yanında olduğumuzu göstermek istedik" dedi.

Mısır ve Suriye'deki halkın direnişini sonuna kadar desteklediklerini vurgulayan Saatcı, şöyle konuştu:

"Mısır halkının yaşadığı katliam bir insanlık suçu. Bu insanlarımızın bu meydanlarda kendi öz iradelerine sahip çıkmak için ne sıkıntılar çektiği biliniyor. Medeni dünya da bunu seyrediyor. Dünyada çok büyük bir ayıp yaşanıyor. İnsanların vicdanını sızlatacak şekilde katliamlar yapılıyor. Suriye'de kimyasal silahlar kullanılıyor. Bu katliamları kınıyoruz ve sonuna kadar da kınayacağız. Bu bir insanlık ayıbı. İnsanların iradesine saygı duyulmalı. Bu katliamlara sessiz kalmamak ve onlara destek vermek için Gümüşhacıköy ilçemizde yeni imara açılan bir sokağımıza 'Rabia' ismini vererek direnişin sembolünü burada yaşatmak istiyoruz."

Saatcı, katliamların durması ve tüm dünyada barış ve kardeşliğin hakim olması dileklerinde bulunarak, sokak tabelasının önünde "Rabia" işareti yaptı. - Amasya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Amasya'da Yeni Açılan Sokağa 'Rabia' İsmi Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement