Anadolu Beyliklerinin Anlatıldığı Uluslarası Sempozyum Başladı - Son Dakika
Güncel

Anadolu Beyliklerinin Anlatıldığı Uluslarası Sempozyum Başladı

Anadolu Beyliklerinin Anlatıldığı Uluslarası Sempozyum Başladı

Konya'da Anamas Konukevinde Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu düzenlendi.

11.09.2014 18:13  Güncelleme: 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Necmettin Erbakan Üniversitesi, Türk Tarih Kurumu ve İslam Tarihçileri Derneği'nin ortaklığında düzenlenen "Uluslararası Orta Anadolu ve Akdeniz Beylikleri Tarihi, Kültürü ve Medeniyeti Sempozyumu" Konya'da başladı. Sempozyumda, Eşrefoğulları Beyliği ele alınıyor.

Beyşehir ilçesindeki Anamas Konukevinde düzenlenen sempozyumda konuşan Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, birçok sanatsal ve tarihi eseri barından bir ilçede bu sempozyumun yapılmasının önemli olduğunu söyledi.

Hem batılıların hem de Türkiye'deki bilim insanlarının beylikler üzerine yaptığı çalışmaların bir elin parmaklarını geçmeyecek seviyede olduğunu ifade eden Örs, bu konuda daha fazla araştırma yapılması gerektiğini ifade etti.

İslam Tarihçileri Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Şeker, sempozyumun ilkinin 2010 yılında Aydınoğulları Beyliği'nin anlatımıyla başladığını vurgulayarak, şimdi de Eşrefoğulları'nın ele alındığını dile getirdi.

Şeker, "Sempozyumlarda beyliklere ait yeni şeyler dinleyeceğiz. Bu yapılan sempozyumlar ile Anadolu'nun Türkleşmesi ve İslamlaşmasında beyliklerin ne kadar önemli bir yeri olduğunu bildirilerden göreceğiz" dedi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de Anadolu'ya geldikten sonra beyliklerin parça parça bir yerlere yerleştiğine değinerek, şöyle konuştu:

"Bunların kendi içerisinde oluşturdukları idari mekanizmalar birleşerek Selçuklu ve Osmanlı gibi iki önemli devlet ortaya çıkmıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin nereden nasıl kök aldığını anlamak, kuruluşunu iyi analiz edebilmek için mutlaka Selçukluyu ve Osmanlıyı iyi bilmemiz gerekiyor. Bu bağlamda toplantının bu amaca ışık tutacağını ve katkı sağlayacağını düşünüyorum."

Konuşmaların ardından Anadolu Su Anıtları ve Eşrefoğulları Eserleri Fotoğraf sergileriyle Eşrefoğlu Hat Sergisi'nin açılışı yapıldı. Sempozyuma Konya Valisi Muammer Erol, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Anadolu Beyliklerinin Anlatıldığı Uluslarası Sempozyum Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement