Anadolu'nun Klasik Sanatları Bursa'da Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Anadolu'nun Klasik Sanatları Bursa'da Buluşuyor

Anadolu\'nun Klasik Sanatları Bursa\'da Buluşuyor

İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi’nin “Anadolu’da Klasik Sanatlar” adı ile düzenlediği ve 10 yıl devam edecek olan"81 ilde 81 sergi ve 81 seminer" projesi Bursa’dan start veriyor.

05.02.2014 11:39

İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi'nin "Anadolu'da Klasik Sanatlar" adı ile düzenlediği ve 10 yıl devam edecek olan

"81 ilde 81 sergi ve 81 seminer" projesi Bursa'dan start veriyor.

Bursa programı, 8 Şubat Cumartesi günü saat 13: 00'de Ulucamii'de yapılacak sergi ve seminerle başlayacak. İlk gün, adeta bir hat müzesini andıran Ulucami'de 170 sanatkarın 100 eserinin yer aldığı bir sergi açılacak. Ayrıca hattat Hasan Çelebi, Prof. Uğur Derman ve Semih İrteş hocaların katılacağı seminer yapılacak. Sergide hat, ebru, çini, cilt, naht, kaatı, tezhip, minyatür, kakma, Edirnekari, kalem işi, kündekari eserleri yer alacak.

9 Şubat Pazar günü 12: 00'de ise, Merinos Kültür Merkezi'nde, 125 sanatkarın hazırladığı 70 levhadan oluşan bir sergi açılacak ve Prof. Uğur Derman ve Prof. Dr. Çiçek Derman hocaların klasik sanatlar konulu semineri yapılacak.

Seminerlerin sonunda Türkiye'nin muhtelif şehirlerinden gelen yaklaşık 100 sanatkar, 3 gün boyunca Bursa'daki tarihi mekanları ziyaret edip, kültür ve sanat sohbetleri yapacak. Sanatkarlar ayrıca İznik'i de gezecek. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Anadolu'nun Klasik Sanatları Bursa'da Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement