Anka, 23 Kasım 2010 Salı Gündemi - Son Dakika
Güncel

Anka, 23 Kasım 2010 Salı Gündemi

Anka, 23 Kasım 2010 Salı Gündemi

Anka, Ankara Haber Ajansı A.ş.

23.11.2010 07:56

ANKA, ANKARA HABER AJANSI A.Ş.

-BOSNA-HERSEK CUMHURBAŞKANLIĞI KONSEYİ ÜYESİ TÜRKİYE'DE

-Bosna-Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunuyor.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, İzzetbegoviç ile Çankaya Köşkü'nde görüşüyor.

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da İzzetbegoviç ile Resmi Konut'ta akşam yemeğinde bir araya geliyor. (Saat: 11.00/12.00)

-CUMHURBAŞKANI GÜL'ÜN KABULÜ

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi'yi Çankaya Köşkü'nde kabul ediyor.

-PARTİ GRUPLARI TOPLANIYOR

- MHP, AKP, BDP ve CHP Meclis Grupları, toplanıyor. Grup toplantılarında, parti liderleri gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunuyor. (Saat: 10.30/11.15/12.30/13.30)

-MECLİS BAŞKANI ŞAHİN'İN PROGRAMI

-TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, 14.-16. Dönem Kayseri Milletvekili Mahmut Şevket Doğan ve 17. Dönem Aydın Milletvekili Halil Nüzhet Goral'ın Meclis'teki cenaze törenlerine katılıyor.

-Şahin, Antalya'da da TBMM 90. Yıl Ormanı fidan dikim törenine katılıyor. (Saat: 11.00/15.00)

-81 İL'DEN ÖĞRETMEN ANKARA'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen il temsilcisi öğretmenleri Başbakanlık Yeni Bina'da kabul ediyor.

- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu da öğretmenler ile makamında bir araya geliyor. (Saat: 14.00/16.30)

-MECLİS GENEL KURULU

-TBMM Genel Kurulu'nda, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik öngören teklif ele alınıyor. (Saat: 15.00)

-PLAN VE BÜTÇE KOMİSYONU

-TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı bütçeleri görüşülüyor. (Saat: 10.00)

-AKP'Lİ ÇETİN'İN BASIN TOPLANTISI

-AKP Uşak Milletvekili Mustafa Çetin, TBMM'de bir basın toplantısı düzenliyor. (Saat: 15.30)

-BM MÜLTECİLER YÜKSEK KOMİSERİ TÜRKİYE'DE

- Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri António Guterres, Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunuyor.

-İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Guterres ile ayrı ayrı bir araya geliyor.

-KONGO SAVUNMA BAKANI TÜRKİYE'DE

- Kongo Demokratik Cumhuriyeti Ulusal Savunma ve Eski Muharipler Bakanı Charles Mwando Nsımba Türkiye'de çeşitli temaslarda bulunuyor.

- Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, makamında Bakan Charles ile bir araya geliyor. (Saat: 10.00)

-2010 YILI İLERLEME RAPORU TOBB'DA DEĞERLENDİRİLİYOR

-"Avrupa Komisyonu 2010 Yılı Türkiye İlerleme Raporu: Katılım Sürecinin Neresindeyiz?" konulu konferans, TOBB ve AB Genel Sekreterliği işbirliğinde TOBB'da gerçekleştiriliyor.

-Konferansa, Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış ve TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu katılıyor. (Saat: 10.30)

-YUNANİSTAN DENİZ KUVVETLERİ KOMUTANI TÜRKİYE'DE

- Yunanistan Deniz Kuvvetleri Komutanı Koramiral Dimitrios Elefsiniotis, Türkiye'ye bir ziyarette bulunuyor.

-Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Uğur Yiğit, makamında Koramiral Elefsiniotis ile görüşüyor.

-BAKAN ERGÜN'ÜN PROGRAMI

-Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bakanlık tarafından üniversite-sanayi işbirliğini desteklemek amacıyla uygulamaya konulan San-Tez programı kapsamında ortaya çıkan projelerin ve teknolojik ürünlerin tanıtımı amacıyla "Parayı teknolojiye, teknolojiyi de paraya dönüştüren" adı altında Bilkent Otel'de düzenlenen toplantıya katılıyor. (Saat: 10.00)

-BAKAN ÇUBUKÇU'NUN PROGRAMI

-Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Anadolu Gösteri Merkezi'nde Türkiye Eğitim ve Sevgi Derneği'nin düzenlediği Öğretmenler Günü kutlama programına katılıyor. (Saat: 19.00)

-CHP'Lİ KÜSKÜNLERİN GERİ DÖNÜŞ ŞARTI

-CHP, küskünler için kapıyı aralarken gözler CHP'nin eski genel başkanlarından Hikmet Çetin, eski bakanlardan Fikri Sağlar ve Ankara Bağımsız Milletvekili Eşref Erdem'e çevrildi. Hikmet Çetin, geri dönüş için, "Hiçbir şey söylemeyeyim" derken Fikri Sağlar, "Benim geri dönmem, partinin ihraç kararını kaldırmasına bağlı. Kaldırılırsa dönerim" dedi. Eşref Erdem de, "Ben bana karşı yapılan işlemin haksız olduğu için tepki koydum. O işlemin kaldırılması lazım" dedi.

-Adı küskünlere karışan CHP'nin eski genel sekreterlerinden Adnan Keskin de, "Ben CHP'deyim. Partimden hiç istifa etmedim" diyerek küskün olmadığını söyledi.

-ANİ HARABELERİ VE SÜMELA'DA İBADET PARALI AKDAMAR BEDAVA

- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın, MHP Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Mehmet Şandır'ın soru önergesine verdiği yanıt, MHP'nin Ani Harabeleri'ndeki Cuma Namazı ile Trabzon Sümela Manastırı'nda yapılan ayinlerden para alındığını ancak Akdamar'da yapılan ayin için ücret alınmadığını ortaya koydu.

-Bakan Günay, Ani Harabeleri'nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte 355 kişinin Cuma Namazı kıldığını ve kişi başı 5 TL ücret alındığını bildirdi.

-Günay, Trabzon Sümela Manastırı'nda yapılan ayinin organizasyonunun bir seyahat acentası tarafından yapıldığını ve 650 adet toplu bilet satıldığını kaydetti.

-Günay, Akdamar Adası'nda yapılan ayinin ücretsiz olması konusunda ise Valilik tarafından başvuruda bulunulduğunu ifade etti.

-BAYRAMDA TATİL KEYFİ, ÇİLEYE DÖNDÜ

-Kurban Bayramı tatilini şehir dışında geçiren tatilcilerin dönüşü nedeniyle şehirlerarası yollarda trafik yoğunluğu yaşandı. Tatil keyfi yapmak isteyen vatandaşlar, tatil dönüşü birçok sıkıntı yaşadı. 160 kişinin hayatını yitirdiği trafik kazalarının yanısıra, yollardaki vatandaşlar, "Mükerrer bilet, trafik kurallarını hiçe sayan sürücüler ve yolculuk esnasında otobüslerde gösterilen filimlerden" şikayetçi oldular.

-POLİSİN KIRMIZI KİTABI YENİLENİYOR

-Emniyet Teşkilatının Disiplin Tüzüğü yenileniyor. Yeni düzenleme ile sakal tıraşı olmamak, saç, bıyık ve favori uzatmak suç olmaktan çıkıyor. Yeni tüzükte içki içmenin ve kumar oynamanın cezası da düşürülüyor.

-DİSK-AR: GENİŞ TANIMLI İŞSİZLİK YÜZDE 17.3

-DİSK-AR 2010 Ağustos ayı dönemi (Temmuz, Ağustos, Eylül) istihdam raporunda, TÜİK'in yüzde 10.6 olarak açıkladığı işsizlik rakamının aksine, işe başlamaya hazır olup iş aramayanların dahil edildiği geniş tanımlı işsizlik rakamıyla bu oranın yüzde 17.3'e, eksik ve yetersiz istihdam edilenlerle birlikte ise oranın yüzde 20.6'ya ulaştığını açıkladı.

-PETROL MECLİSİ, YAĞ ÜRETİM VE ATIK YAĞ TESİSLERİNE "DENETİM' İSTEDİ

-TOBB Türkiye Petrol ve Petrol Ürünleri Sanayi Meclisi yağ üretim ve atık yağ tesislerine "denetim' istedi.

-UZM. DR. AKSIN: ROTA VİRÜSÜ BÖBREK YETMEZLİĞİNE GÖTÜREBİLİR

-Özellikle çocukluk çağındaki ishalin ortaya çıkmasındaki en büyük etken olarak bilinen rota virüsü dünyada milyonlarca çocuğu etkiliyor. Uzm. Dr. Saime Aksın, rota virüsünün güçsüz çocuklarda böbrek yetmezliğine kadar gidebilecek rahatsızlıklara sebep olduğunu vurgulayarak, "Şu anda bize başvuran çocuk vakalarının yüzde 80'i rota virüsü enfeksiyonu" dedi.

İYİ GÜNLER DİLERİZ

---------------------------------

YASAL UYARI: ANKA Ajansı'na ait haber, görsel malzeme, bilgi ve belgelerin tüm hakları saklıdır. ANKA aboneleri dışında, ANKA'nın onayı olmadan haber içeriğini kopyalamak veya yeniden yayınlamak yasaktır.

"ANKA Ajansı Basın Meslek İlkelerine Uyar"

Özgür ve bağımsız haberin altındaki imza: ANKA

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Anka, 23 Kasım 2010 Salı Gündemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement