Zeytin Dalı Harekatı'nın Ardından Halkı Sokağa Çağıran HDP'li 2 Milletvekili Hakkında İnceleme - Son Dakika
Güncel

Zeytin Dalı Harekatı'nın Ardından Halkı Sokağa Çağıran HDP'li 2 Milletvekili Hakkında İnceleme

TSK'nın Afrin'deki teröristlere yönelik başlattığı operasyona tepki göstererek halkı sokağa çıkmaya çağıran HDP'li milletvekilleri Nadir Yıldırım ve Ayhan Bilgen hakkında inceleme başlatıldı.

21.01.2018 15:38  Güncelleme: 15:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP'li milletvekilleri Nadir Yıldırım ile Ayhan Bilgen'in Afrin operasyonuna ilişkin Twitter'den yaptıkları paylaşımlar nedeniyle inceleme başlatıldığını açıkladı.

SOSYAL MEDYADAKİ PAYLAŞIMLAR DA TAKİPTE

Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, "Zeytin Dalı Harekatı" ile ilgili gerçeğe aykırı haber ve sosyal paylaşımlarla ilgili yasal gereğinin yapılacağını duyurdu.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun aziz milleti adına Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından PKK/PYD ve DEAŞ unsurlarına yönelik yürütülen operasyonla ilgili terörü ve terör örgütlerini övücü ve toplumu yanıltıcı mahiyette gerçeğe aykırı haber ve sosyal medya paylaşımları takip edilmekte gerekli tespitler yapılmaktadır. Bununla birlikte; Terör örgütlerine destek ve provakasyon amaçlı gösteri veya taşkınlık yapanlar hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığımızca iletişime geçilerek alınacak talimatlar doğrultusunda yasal gereğinin yapılması için ilgili kolluk birimleri bilgilendirilmiştir. Bu meyanda yürütülen soruşturma kapsamında suç unsuru taşıyan paylaşımlara ilişkin tespitler devam etmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

HDP'YE SERT CEVAP: KARŞIMIZA KİM ÇIKARSA EZER GEÇERİZ

Öte yandan HDP'li vekillerin sokağa çıkın çağrısına sert tepki gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Bizim arkamızda ABD var diyerek siz Türkiye ile Türk milleti ile baş edemezsiniz. Çıkmış HDP'nin bazı temsilcileri meydanlara çağırıyor benim Kürt vatandaşlarımı. Şimdiye kadar sokağa çıkan yok. Hatta Kongrelerine adam bulamamışlar. Sakın ha bu çağrıya kanıp da sokaklara çıkmaya kalkışanlar olursa bedelini çok ağır öderler. Bu bir millî mücadeledir kaşımıza kim çıkarsa çıksın ezer geçeriz bu böyle bilinsin.'' dedi.

Zeytin Dalı Harekatı\'nın Ardından Halkı Sokağa Çağıran HDP\'li 2 Milletvekili Hakkında İnceleme
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Zeytin Dalı Harekatı'nın Ardından Halkı Sokağa Çağıran HDP'li 2 Milletvekili Hakkında İnceleme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (10)

  • Hasan: Bunlarida Afrin e goturun orda gorsunler bakalim dunya kac bucak 13 2 Yanıtla
  • Fethiyeli...: Bi vurursun heryerden ses gelir... hdp = pyd= pekaka dağ danası hepsi.. 13 1 Yanıtla
  • Misafir: Bence haklılar bizde burda sokağa çıkanları toplarız 0 0 Yanıtla
  • Selçuk : Burda Pkaka tarafında beğeni yapanlarıda incelemeye alsınlar.. Kafirler için yaşasın cehennem 0 0 Yanıtla
  • Rizeli: Bu bölücü terörist hemen tutuklasın 0 0 Yanıtla
  • Gürkan: Allah yar yardımcıları olsun askerimize işşallah temizler gelirler 0 0 Yanıtla
  • Fırat: Bunlar vekil falan olamazlar 0 0 Yanıtla
  • Malatyali: Meydana ciksinlar bakalim ulkemize guveniyoruz boylarinin olcusunu alirlar 0 0 Yanıtla
  • Sivaslı Kral: Ya Allah askina bunlar kimi temsil ediyorlar da milletvekili oldu. Sözde kürt halkini temsil ediyoruz diyorlar da hangi kürt vatandasi bunlara itibar eder ki? Birakin artik su bolucu ve provokatif cagrilari. Oraya giden asker bizim cocuklarimiz bizim canlarimiz Allah onlarin yar ve yardimcisi olsun. Ulkemize kim hainlik yapiyorsa onlarin da bin turlu belasını versin. Mehmetcigimiz insallah sag salim gelir burunlari dahi kanamaz 0 0 Yanıtla
  • Hakan : Bu vatanın ekmeğini yiyen millet vekiliyim diyen hainlere vatandaşı galayana getirmek. Türkiye cuhuriyetini ve hükümetini yıkmaya çalışan teröristlere destek vermek ki bu bende teröristin demektir. Türk ceza kanununun ilgili maddeleri hükmünde indirim uygulanmaksizin en ağır ceza acilen verilmelidir. Suç alenen ortadadır. Toplanacak delil yoktur. Derhal gözaltina alınıp gereği yapılmalıdır. Bunlar bu açıklamalarla şu an ki mücadelemizi sokağa çıkın diyerek başarısız kılmaya çalışmaktadır. Allah devletin milletin asker - polis- korucu- öso ayirt etmeksizin hainlerle mücadele eden herkesin yar ve yardımcısı olsun 0 0 Yanıtla

Advertisement