Ankara'da 2 Ayrı Noktada Alternatif 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika
Güncel

Ankara'da 2 Ayrı Noktada Alternatif 1 Mayıs Kutlamaları

Ankara\'da 2 Ayrı Noktada Alternatif 1 Mayıs Kutlamaları

1 Mayıs İşçi Bayramı, çeşitli emek ve meslek örgütleri tarafından Tandoğan ve Sıhhiye Meydanları olmak üzere 2 farklı noktada kutlanıyor 1 Mayıs İşçi Bayramı, çeşitli emek ve meslek örgütleri tarafından Tandoğan ve Sıhhiye Meydanları olmak üzere...

01.05.2012 11:28

1 Mayıs İşçi Bayramı, çeşitli emek ve meslek örgütleri tarafından Tandoğan ve Sıhhiye Meydanları olmak üzere 2 farklı noktada kutlanıyor 1 Mayıs İşçi Bayramı, çeşitli emek ve meslek örgütleri tarafından Tandoğan ve Sıhhiye Meydanları olmak üzere 2 farklı noktada kutlanıyor. 1 Mayıs kutlamaları için HAK-İŞ ve Memur-Sen üyesi emekçiler Tandoğan Meydanı'nı doldururken, DİSK, KESK TMMOB ve TTB'nin çağrısıyla alanlara inen emekçiler ise Sıhhiye Meydanı'na hareket etmek için tren garı önünde hazır bekliyor. HAK-İş ve Memur-Sen tarafından organize edilen kutlamalarda Mehter Marşı çalınırken, GAR önünde toplanan emekçiler ise 1 Mayıs Marşı ile bayram kutluyor.

Ankara'daki 1 Mayıs kutlamaları bu yıl diğer yılların aksine 2 farklı alanda kutlanıyor. Önceki yıllar Sıhhiye Meydanı'nda kutlanılan 1 Mayıs İşçi Bayramı bu yıl HAK-İŞ ve Memur-Sen'in organizasyonu ile Tandoğan'da alternatif olarak kutlanıyor. Tandoğan'daki kutlamalar için Memur-Sen üyeleri sabahın erken saatlerinde konfederasyon genel merkezi önünde toplanarak, kortej oluşturdu ve Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden emniyet güçlerinin nezaretinde Tandoğan Meydanı'na giriş yaptı. HAK-İŞ üyeleri de erken saatlerden itibaren eski Hipodromda toplanarak, Kazım Karabekir Caddesi üzerinden kutlamaların yapılacağı alana giriş yaptı. Memur-Sen üyeleri yol boyunca "Masada yoranı meydanlarda yorarız", "Adaletse adalet, kalkınmadan pay", "Yüzde 50 verdi Erbakan, sıra sende Tayyip Erdoğan" ve "Memuruz, haklıyız, hakkımızı alırız" sloganları atarak yürüdüler. HAK-İŞ üyeleri ise "İşte meydan işte 1 Mayıs" ve "İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız" sloganları artarak kutlama alanına giriş yaptı. Bu arada kutlamaların yapılacağı alanın çevresi Emniyet güçleri tarafından güvenlik çemberi içerisine alınırken, 2 bin 500 polisin görev yaptığı Tandoğan Meydanı çevresinde çok sayıda TOMA, panzer ve ambulans hazır bekletiliyor. Tandoğan'daki kutlamalar için sabah saatlerinden itibaren bazı yollar da trafiğe kapatıldı. Kazım Karabekir Caddesi, Ulaştırma Kavşağı'ndan Tandoğan Meydanı'na kadar, Ulaştırma Kavşağı'nın Tandoğan istikametine dönüş varyantları, Celal Bayar Bulvarı, Kazım Karabekir Caddesi'ne giriş varyantları, Beşevler Kavşağı, Degol Caddesi girişi, Anıt Caddesi ile Tandoğan Meydanı, GMK Bulvarı, Ankara Maltepe Durağı arası ile Tandoğan Meydanı'na açılan cadde ve sokaklar kutlamalar süresince araç trafiğine kapatıldı. Tandoğan'daki 1 Mayıs platformu Makine ve Kimya Endüstrisi'nin binasının önünde kuruldu. Memur-Sen ve HAK-İŞ öncülüğünde Tandoğan'da gerçekleştirilen kutlamalara Türk-İş ve Türkiye Kamu-Sen de örgütlü gücüyle destek veriyor.

-TANDOĞAN MEYDANI'NDA EMEKÇİLER MEHTAR MARŞIYLA KARŞILANDI

1 Mayıs kutlamalarının Ankara'daki adreslerinden biri olan Tandoğan Meydanı'nda HAK-İŞ ve Memur-Sen, üyelerini miting alanına girişte mehter takımı karşıladı. Mehter Marşlarının çalındığı 1 Mayıs alanında, ardından kemençeler eşliğinde horon tepildi. Memur-Sen ve HAK-İŞ bu yılki 1 Mayıs kutlamalarında "sosyal barış, sosyal adalet, eşiklik ve sendikal haklar ile barajsız, engelsiz toplu iş ilişkileri kanunu, toplu sözleşme masasından haklarını almak ve kamu çalışanlarına toplu sözleşmeyle birlikte grev ve siyaset hakkı almak için güvencesiz, esnek, kuralsız çalışmanın ve taşeronlaşmanın sona erdirilmesi için, işsizliğin azaltılması ve düşük ücret politikasına son verilmesi için ve 4/B ile 4-C'liler başta olmak üzere tüm sözleşmelilerin kadroya alınması" talepleriyle meydanlara indi. Bu arada HAK-İŞ ve Memur-Sen'in talepleri arasında 12 Eylül ve 28 Şubat süreçleri başta olmak üzere tüm antidemokratik girişimlerden hesap sorulması da yer alıyor. Horon ve halaylar eşliğinde Tandoğan Meydanı'nda devam eden kutlamalar saat 12: 00'de konfederasyon başkanlarının açılış konuşmalarının yapmaları ve Mustafa Ceceli konseri ile son bulacak.

-İKİNCİ ADRES SIHHİYE MEYDANI-

Başkentte yapılacak 1 Mayıs kutlamalarının iki adresi için Sıhhiye Meydanı'nda toplanacak olan DİSK, KESK TMMOB ve TTB, tren garı önünde bekliyor. Emekçiler 11: 30 itibariyle tren garı önünden Sıhhiye Meydanı'na doğru kortej oluşturarak harekete geçekler. Gar önünde toplanan emekçiler ise hareket saatini 1 Mayıs Marşı eşliğinde halaylar çekerek bekliyor. Tren garından başlayacak yürüyüş nedeniyle de Talatpaşa Bulvarı, Ulaştırma Kavşağı, ile Hasırcılar Kavşağı arası, Cumhuriyet Caddesi, Baruthane Kavşağı, Gar Kavşağı arası, Kazım Karabekir Caddesi, Ulaştırma Kavşağı ile Kazım Karabekir Kavşağı arası kortejin hareketine göre, Atatürk Bulvarı, Osmanlı Kavşağı ile Kızılay Kavşağı arası, Mithatpaşa Caddesi, Necatibey Caddesi kutlamalar süresince araç trafiğine kapalı olacak. Sıhhiye Meydanı'ndaki kutlamalar 12: 30 itibariyle DİSK, KESK, TMMOB ve TTB'nin çağrısı ile alanlara inen emekçilerin meydana giriş yapması ile başlayacak. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Ankara'da 2 Ayrı Noktada Alternatif 1 Mayıs Kutlamaları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement