Ankara'da Bisiklet Şöleni Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Bisiklet Şöleni Başlıyor

Ankara\'da Bisiklet Şöleni Başlıyor

2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası Tanıtım Toplantısı Ankara'da Yapıldı

10.07.2010 14:20

2010 AVRUPA YOL BİSİKLETİ ŞAMPİYONASI TANITIM TOPLANTISI ANKARA'DA YAPILDI

BİSİKLET FEDERASYONU BAŞKANI MÜFTÜOĞLU: 'AVRUPA'DA HAKETTİĞİMİZ YERE GELDİK'

15-18 Temmuz tarihleri arasında Ankara'da düzenlenecek olan 2010 Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası'nın tanıtım toplantısı bugün Rixos Otel'de yapıldı.

Toplantıya başta Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu olmak üzere yönetim kurulu üyeleri, Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan, Gençlik ve Spor Ankara İl Müdürü Ahmet Sağlam ve Türkiye Spor Yazarları Derneği Ankara Şube Başkanı Uğur Tenekecioğlu katıldı.

Sinevizyon gösterisi ile başlayan tanıtım toplantısında gazetecileri bilgilendirmek amacıyla ilk konuşmayı yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, 'Avrupa Bisiklet Birliği'nin gözünde bugüne kadar Türkiye hep 3. sınıf ülke olarak yer aldı. Ancak 1 yıl evvel oylamada kaybettiğimiz Avrupa Bisiklet Birliği Kongresi'ni ve Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası'nı, bu kez tüm üyelerin oy birliği ile Türkiye'ye alarak, Avrupa bisiklet camiasında hak ettiğimiz değere ulaştık. Bugün elde ettiğimiz başarının altıda yatan gerçek de budur. Tesisleşmeden, lisanslı sporcu sayısına, eğitim çalışmalarından, tanıtım çalışmalarına kadar her alanda faaliyet gösteren büyük bir bisiklet ailesi olduk." dedi.

Türkiye'de ilk veledromun 2011'de açılacağını vurgulayan Emin Müftüoğlu, 'Bisiklet sporu için olmazsa olmazlardan birisi de veledromdur. Türkiye'de veledrom yok. Bu yıl sonuna kadar ihalesini yapıp, 2011 yılında da açılışını yapmayı düşünüyoruz. Veledromumuz yok, ancak İsviçre'de çalışmalarını sürdüren sporcularımız 6 ayda çok büyük başarılara imza attı. Bu dalda hedefimiz olimpiyatlara katılmak, dünya ve Avrupa şampiyonalarında başarılı olmak" ifadelerini kullandı.

Son olarak Ankara'da düzenlenecek olan bisiklet şampiyonasının trafiği nasıl etkileyeceği yönünde sorulan bir soruya ise Müftüoğlu, 'Ankaralıların günlük yaşantılarını zorlaştırmayacak bir güzergah belirledik. Ayrıca ilan ve duyuru yoluyla da başkentlileri, şampiyonanın yapılacağı tarih ve saatleri duyurarak uyardık. Halkımızın günlük hayatını zorlaştırmayacak, trafiğin aksamayacağı şekilde organizasyonu gerçekleştireceğiz" cevabını verdi.

Bu organizasyonun Türkiye'nin tanıtımı için büyük önem taşıdığını dile getiren Gençlik Spor Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Babacan, 'Bu tür organizasyonları almanın zorluğuna değinerek, "Bu tür organizasyonları Türkiye'ye almak bir lobi meselesidir, zordur. Ancak bu zoru başaran federasyon başkanı ve yönetimini kutluyorum. Ülkemizin tanıtımı açısından büyük önem taşıyan bu organizasyonun amacına ulaşmasını ve sporcularımızın başarılı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Türkiye'de ilk defa düzenlenecek Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası'nın güzergahı Anıtkabir-Beşevler-Atatürk Orman Çiftliği-AŞTİ yolu üzerinde olacak. 35 ülkeden 800 sporcu ve toplam bin 500 kişilik kafilenin katılacağı Avrupa Yol Bisikleti Şampiyonası, 15 Temmuz Perşembe günü başlayacak. 4 farklı kategoride şampiyonluğu elde edecek sporcuların alacağı ödül ise 18 bin Avro olarak belirlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Bisiklet Şöleni Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement