Ankara'da Kurban Bayramı öncesi denetimler yapıldı - Son Dakika
Güncel

Ankara'da Kurban Bayramı öncesi denetimler yapıldı

Ankara\'da Kurban Bayramı öncesi denetimler yapıldı

Ankara'da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, Kurban Bayramı öncesi kurbanlıklar ve satış noktalarında denetim gerçekleştirdi. İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ve müdürlük çalışanları, kurban pazarlarında hayvanların sağlığı ve barındığı alanlar gibi konularda incelemelerde bulundu. Korkmaz, vatandaşların hayvanların aşı, belge ve küpe durumlarını kontrol edebilecekleri 'Tarım Cebimde' uygulamasını da önerdi.

18.06.2023 18:48  Güncelleme: 18:49

ANKARA'da, Kurban Bayramı öncesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince kurbanlıklar ve satış noktalarında denetim gerçekleştirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Bülent Korkmaz ve müdürlük çalışanları, kentteki kurban pazarlarında denetleme yaptı. Altındağ ilçesindeki Karapürçek Kurban Pazarı'nda görevliler ve yetiştiricilerle bir araya gelen ekipler, kurbanlık hayvanların barındığı alanlar, hayvanların sağlığı gibi konularda incelemelerde bulundu. Korkmaz, denetim sırasında kurban pazarlığına da dahil olarak müşteri ile satıcının anlaşmasını sağladı. Korkmaz, hayvan ve tüketici sağlığı açısından huzurlu bir bayram geçirmek istediklerini belirterek, "Biz bu kontrolleri Tarım ve Orman Bakanlığı olarak yapıyoruz; ama bizim dışımızda vatandaşımız kurban almak için pazara geldiğinde bir mobil uygulamamız var. 'Tarım Cebimde' uygulaması. Bunu vatandaşımız kendi cep telefonlarına indirebilir. Hayvana ait tüm bilgiler ekrana bu şekilde gelmekte. Kesinlikle aşısı olmayan, belgesi olmayan, küpesi olmayan hayvanları almayacağız" ifadelerini kullandı.


Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara'da Kurban Bayramı öncesi denetimler yapıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement