Ankara'daki Saldırıda Yaşamını Yitiren Ozan Can Akkuş İçin Anma Töreni - Son Dakika
Güncel

Ankara'daki Saldırıda Yaşamını Yitiren Ozan Can Akkuş İçin Anma Töreni

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : GKV'deki anma töreni Ozan Can Akkuş'un fotoğrafı Gözyaşlarını tutamayanlar Sınıf öğretmeni Fatoş Besnili'nin konuşması Arkadaşı Berkay Özdemir'in konuşması Ozan Can Akkuş'un kolejde okuduğu dönemde oynadığı bir gösteriden görüntüler Ankara'daki terör saldırısı Saldırıda yaşamını yitiren Ozan Can Akkuş için mezun olduğu okulda anma töreni düzenlendi Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren ODTÜ öğrencisi Ozan Can Akkuş için Gaziantep'te mezun olduğu okulda düzenlenen anma töreninde duygulu anlar yaşandı.

21.03.2016 16:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

GKV'deki anma töreni

Ozan Can Akkuş'un fotoğrafı

Gözyaşlarını tutamayanlar

Sınıf öğretmeni Fatoş Besnili'nin konuşması

Arkadaşı Berkay Özdemir'in konuşması

Ozan Can Akkuş'un kolejde okuduğu dönemde oynadığı bir gösteriden görüntüler

Ankara'daki terör saldırısı

Saldırıda yaşamını yitiren Ozan Can Akkuş için mezun olduğu okulda anma töreni düzenlendi

Ankara'daki terör saldırısında yaşamını yitiren ODTÜ öğrencisi Ozan Can Akkuş için Gaziantep'te mezun olduğu okulda düzenlenen anma töreninde duygulu anlar yaşandı.

Gaziantep Kolej Vakfı (GKV) Özel Okullarının ilk ve ortaokulundan mezun olan Ozan Can Akkuş için okulda anma töreni düzenlendi. Akkuş'un okul hayatından görüntü ve fotoğrafların yansıtıldığı törende, Akkuş'un yakınları, arkadaşları ve öğretmenleri gözyaşlarını tutamadı.

Okulun Genel Müdürü Müfit Taşlıyar, burada yaptığı konuşmada, Ozan Can'ın çok başarılı bir öğrenci olduğunu vurguladı.

Ozan Can'ın adını yaşatmak için okulun spor kompleksine isminin verilmesini kararlaştırdıklarını belirten Taşlıyar, terörün her türlüsünü lanetlediklerini söyledi.

Sınıf öğretmeni Fatoş Besnili, gözyaşları arasında yaptığı konuşmasında, "Ozan Can'ı birinci sınıfa başladığı gün tanıdım. Hayatımda iz bırakan unutamadığım öğrencilerimden birisi oldu. Daha üçüncü sınıftayken lisenin İngilizce tiyatrosunda rol aldı. Yapabileceklerinin en iyisini yaptı, başarıdan başarıya koştu. Daha yapacak çok idealleri vardı. Bu ülkenin Ozan Can gibi gençlere çok ihtiyacı var. Ama biz onu koruyamadık. Ozan Can'ı unutmayacak ve unutturmayacağız." dedi.

"Ben bugün çocukluğumu kaybettim"

Akkuş'un 14 yıllık arkadaşı Berkay Özdemir ise Ozan Can'la unutulmaz bir arkadaşlık geçirdiklerine işaret etti.

Arkadaşını kaybettiği gün bir yazı kaleme aldığını anlatan Özdemir, törende arkadaşına yazdığı yazıyı okudu.

Özdemir, yazısında şunları kaydetti:

"İlkokuldan bu yana tüm sırlarımı paylaştığım tek arkadaşım. 14 yıllık arkadaşlığımızda ne bir küslük ne de bir kırgınlığımız oldu. Ben bugün çocukluğumu kaybettim. En son havuza gitmiştik, oradan çıkıp köfteciye... Yanlış yola girdik diye 5 kilometre fazladan yol gitmek zorunda kalmıştık. Biz o gün çok güldük aslında biz her gün güldük. Son konuşmamız ise acı olaydan bir gün önce oldu. Radyodan sevdiğimiz bir parça çalıyordu. Duygulandık, konuştuk, geçmişten bahsettik. Son olarak yaz tatili için düzenlediğimiz kamp gezimiz için komik bir resim paylaştım. Eminim ki kahkaha atacaktı. Ama göremedi. Son görülme, olay saatinden 3 dakika önceydi. Mesajıma en geç beş dakika içinde cevap veren adam bir saat boyunca cevap veremedi. Patlama haberlerini gördüm, hemen telefona sarılıp aradım. Kapalıydı, ulaşamıyordum. Deli oluyordum. Başladım araştırmaya, haber geldi ameliyata alındı dediler. Bulabildiğim ilk biletle Ankara'ya gittim ama yetişemedim. Gaziantep'e döndüm en yakın arkadaşım Ozan Can'ımı toprağa verdim. Ben kardeşimi asla unutmayacağım. Eğer bir gün oğlum olursa, onun ismini Ozan Can koyacağım. O benim tek Ozan'ımdı. Onu da o kahrolası patlamada kaybettim."

Ankara\'daki Saldırıda Yaşamını Yitiren Ozan Can Akkuş İçin Anma Töreni
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ankara'daki Saldırıda Yaşamını Yitiren Ozan Can Akkuş İçin Anma Töreni - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement