Ankara'daki Seçimde İlk 11 - Son Dakika
Son Dakika Logo
Son Dakika Uygulamayı yükle! YÜKLE

Ankara'daki Seçimde İlk 11

Google algoritmasına bırakmayın, okuyacağınız haberi siz seçin! Tıkla ve ekle
Ankara\'daki Seçimde İlk 11

HSYK Üyeliği İçin Ankara'da Oy Sayım İşlemi Tamamlandı

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyeliği için adli yargıda yapılan seçimlerde Ankara'da en yüksek oyu alan adaylar belli oldu.

HSYK üyeliği için Ankara ve bölge illerdeki adli hakim ve savcılar, Ankara Adliyesi'nde oy kullandı. Oy kullanma işleminin ardından saat 17.00'de sandıklar açıldı. Ankara'daki seçimde bin 740 adli hakim ve savcı oy kullanılırken 19 oy geçersiz sayıldı. Seçimde en yüksek oyu alan ilk 11 kişi belirlendi. Sonuçlara göre, Adalet Bakanlığı'nın desteklediği iddia edilen adaylar, Ankara'da en çok oyu alan isimler oldu.

Buna göre en yüksek oyu alan adaylar şöyle:

"Yargıtay 10. Ceza Dairesi Tetkik Hakimi Teoman Gökçe (963), Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Okur (952), Türkiye Adalet Akademisi Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Kaya (906), Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Serter (885), Rize Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ömer Köroğlu (869), Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nesibe Özer (856), Edirne Hakimi İsmail Aydın (798), Ankara Cumhuriyet Savcısı Harun Kodalak (695), Üsküdar Cumhuriyet Savcısı Celal Avar (667), İzmir Asliye 7. Hukuk Mahkemesi Hakimi Ali Öztürk (630), Ankara 17. Asliye Ceza Mahkemesi Hakimi Hayrettin Türe (599)." (ANKA)

(HM/EÖ)

Kaynak: ANKA