Ankara, Sanatın ve Sanatçının da Başkent'i Oluyor - Son Dakika
Güncel

Ankara, Sanatın ve Sanatçının da Başkent'i Oluyor

Ankara, Sanatın ve Sanatçının da Başkent\'i Oluyor

Farklı ifadesi ile Leonardo da Vinci'nin ölümsüz eseri Mona Lisa'ya benzetilen Nuri İyem'in 'Beyaz Yemenili Kız' tablosu 105 bin liraya yeni sahibini buldu.

28.11.2011 11:44

Farklı ifadesi ile Leonardo da Vinci'nin ölümsüz eseri Mona Lisa'ya benzetilen Nuri İyem'in 'Beyaz Yemenili Kız' tablosu 105 bin liraya yeni sahibini buldu. Ankara Antikacılık Genel Müdürü Muhsin Önder, "Sanatta önemli gelişmeler kaydeden Ankara yeniden sanatın ve sanatçının başkenti olacak" dedi.

NURI IYEM'IN BEYAZ YEMENILI KIZ' 105 BIN LIRA ILE YENİ SAHIBINI BULDU

Ankara Antikacılk tarafından Ankara Swiss Otel'de düzenlen müzayedeye büyük ilgi gösterildi. 60 bin TL'den açılış fiyatıyla başlayan 'Beyaz Yemenili Kız' tablosu, yurt içinden ve dışından bayrak kaldıran antikasaverler tarafından ilgi gördü. Tablo, Ankaralı bir antika sever tarafından 105 bin liraya kadar yükseldilerek değer buldu. Atatürk'ün bir davete icabet edeceğini belirtmek üzere kendi el yazısının bulunduğu kartviziti 10 bin TL'den alıcı bulmazken, Salvador Dali'nin portfolyosu 7 bin 500 TL'den açılışı yapıldı, 15 bin TL'den alıcı bulurken, ünlü ressamların tabloları ve antika eşyalara yoğun ilgi gösterildi.

Açık artırma ile müzayedeye sunulan 278 parça eserin tamamına yakının satıldığını belirten Ankara Antikacılık Genel Müdürü Muhsin Önder, 'Eski yıllarda antikacılığın merkezi Ankara idi. 'Sonbahar Muzayesi' adı altında düzenlediğimiz muzayedeye eski yıllarda yaptığımız muzayedelere göre yoğun katılım oldu ve daha çok bayrak kaldırıldı. Başkent'ten ve yurt içinden yoğun bir katılım olduğu gibi, yurt dışından da müzayedeyi takip edenler oldu. Sanatta önemli gelişmeler kaydeden Ankara yeniden sanatın ve sanatçının başkenti olacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankara, Sanatın ve Sanatçının da Başkent'i Oluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement