Ankaraspor Tff'ye Ateş Püskürdü - Son Dakika
Güncel

Ankaraspor Tff'ye Ateş Püskürdü

Ankaraspor Tff\'ye Ateş Püskürdü

Kulüp Başkanı Kurnaz: 'ankaraspor'a Değil Spora Darbe Vurulmuştur'

05.08.2010 18:25

KULÜP BAŞKANI KURNAZ: 'ANKARASPOR'A DEĞİL SPORA DARBE VURULMUŞTUR'

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından dün alınan karar gereğince tescili iptal edilen ve üyeliği askıya alınan Ankara spor'da kulüp başkanı Ruhi Kurnaz düzenlediği basın toplantısında TFF'yi topa tuttu.

Batıkent ASKİ Spor Tesisleri'nde gazetecilere açıklamalarda bulunan Ankaraspor Kulüp Başkanı Ruhi Kurnaz, 'Federasyon dikta rejimlerindekine benzer bir karar aldı. Alınan karar sadece Ankaraspor'a değil spor camiasına vurulan bir darbedir. Türkiye'nin en iyi altyapılarından birine sahip kulübüz. Bir suçlu arıyorsanız, ben buradayım. Benim yavrularımdan ne istediniz ?. Ankaragücü'nün yaptığı bir kongrenin ardından Ankaraspor'un düşürülmesine karar verildi. Akabinde benim yaptığım bir basın toplantısında gözyaşlarım vardı. Herkes benim gözyaşlarımı gördü. Zaman zaman Türk milleti merhametinden ve sevgisinde gözyaşı da döker. Zaman geldiğinde de kale gibi durur. Çınar gibi sağlamdır. Mangal gibi yüreği vardı. Ben, o zaman tamamen sporla bütünleşmiş varoşlardan gelen çocuklarımızın gözyaşlarını akıttım. Bundan sonra gözyaşı yok. Asıl duruşumuzu sergileyeceğiz. Sadece vurulan darbe Ankaraspor'a değil spor camiasına vurulan darbedir. Bir eve mermi atarsanız bir kişi yaralanır. O eve bomba atarsanız herkesi öldürürsünüz. Alınan bu karar Türk sporuna atılan bir bombadan farksızdır" dedi.

TFF tarafından tescillerinin iptal edildiğini ifade eden Ruhi Kurnaz, 'Hukuk özgürlüğü herkesin hakkıdır. Tescilimiz iptal edildi. Nedeni ise yargıya başvurmamız olarak gösterilmiştir. Diyorlar ki, ben ne karar alırsam alayım siz buna itiraz edemezsiniz. Başka bir hukuka başvuramayacağımızı söylüyorlar. Herkes için bütün hukuk kapıları açıktır. Tek suçumuz hak arama özgürlüğümüzü kullanmak istememiz. Anayasa 2. maddesi Türkiye'nin hukuk devleti olduğunu ve 10. madde kimseye imtiyaz tanınamayacağını söylüyor" diye konuştu.

Alınan bu kararın Türk sporuna ve çalışanlara vurulmuş ağır bir darbe olduğunu hatırlatan Kurnaz, 'Futbol federasyonunun sezon başında imzalattığı taahhütname tamamen geçersizdir. Hangi ligde oynarsanız oynayın. İlk önce federasyon noter aracılığıyla taahhüt istiyor. Burada haklı bile olsan TFF'den başka bir yerde hak aranamayacağı söyleniyor. Sonuçta bu taahhütnameyi imzalamanız gerekiyor. Bu taahhütname geçersizdir. Bu taahhütname Anayasa ilkelerine terstir. Hakkımı arayacağım bir merci olmalıdır. TFF bir karar verdi. Tahkim de bir karar verdi. Ankaraspor, kurulların istemediği mahkemelerde hakkını aradığı için tescil etmediler. Şu an dava Anayasa Mahkemesi'nde. Bizi de buraya en büyük spor tahkim mahkemesi olan CAS yönlendirdi. Anayasa Mahkemesi lehimize karar verirse federasyon çok zor durumda kalır" ifadelerini kullandı.

Düşmanlığın iki kişi arasında olduğunu dile getiren kulüp başkanı Kurnaz, 'Tahkim Kurulu üyeleri federasyon tarafından seçiliyor. Bu nedenle federasyon aleyhinde bir karar vermezler. Hakkımızı aramaya devam edeceğiz ve ihraç kararıyla ilgili olarak Tahkim Kurulu'na başvuracağız. Eğer yeniden Tahkim Kurulu bizi reddederse, bu kez bütün kurul üyeleri hakkında teker teker 'görevlerini kötüye kullandıkları' gerekçesiyle dava açacağız" diye konuştu.

Altyapı takımlarının hepsinin Türkiye çapında başarıları olduğunu söyleyen Kurnaz, 'Futbol federasyonu bize düşmanca yaklaşıyor. Düşmanlık iki kişi arasında olsa barış sağlanır. Siz, bir topluma haksız yere ceza veriyorsanız o toplumla helalleşemezsiniz. 250 tane altyapı öğrencimiz perişan. 600 tane futbol okulunda öğrencimiz ne yapacak ? Ne istediniz bu çocuklardan ? Bize düşmanlığınız neden bu çocuklara yansıyor ? Ankaraspor A.Ş.'deki yöneticiler 4 sene boyunca cebinden vermiş, cebine bir kuruş bile girmemiştir. Bizim tek amacımız futbolumuzu akademik hale getirmekti. Hep fedekarlıkta bulunduk. Altyapı takımlarımızın hepsi Türkiye çapında başarıları var. Ankaraspor'un felaketini hazırlayan da bu oldu. Buna nazar mı, intikam mı, kin mi dersiniz ? Bir suçlu varsa herkesi mi cezalandırısınız. Suçlu varsa bu Ankaraspor Başkanı olarak benim. Benim yavrularımdan ne istediniz ?" şeklinde konuştu.

Bu olayın demokratik değil dikta rejimi olduğunu belirten Ruhi Kurnaz, 'Böyle bir yasa olamaz. Bu gücü malesef genel kurul delegeleri veriyor. Alınan bu karar, ülkemiz sporuna ve futbolcularına, bu sektörde emek vermiş bulunan tüm çalışanlara vurulmuş ağır bir darbedir. TFF, verdiği bu kararla temel hak ve özgürlüklerin kullanımını cezalandırma yolunu tercih ederek, Dünyara bir ilki gerçekleştirmiş ve hak aradığı için bir kulübü ve camiayı ölçüsüz bir biçimde cezalandırmıştır. Ülkemiz spor tarihine kara bir leke olarak geçecek bu kararı kabullenmemiz mümkün değildir" dedi.

Futbolcuların mağdur duruma düştüğünün altını çizen Ankaraspor Genel Menajeri Kadir Dişci ise, '27 futbolcumuz mağdur duruma düştü. Bizden talepte bulunuyorlar. Kulüp bulup bulamayacaklarını bilemiyorlar. Biz böyle bir kararı beklemiyorduk. Futbolcular ve teknik ekip bu süreçte zararlı çıktı. Hem psikolojik hem de maddi, manevi zarar gördüler. Çok iyi bir takım kurmuştuk. Onlar da zarar görecekleri bir döneme girdiler" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ankaraspor Tff'ye Ateş Püskürdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement