Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması

"Antalya Büyükşehir Belediyesini 2 milyar 77 milyon 169 bin 850 lira borçla devraldık.

30.04.2014 12:44

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Büyükşehir Belediyesini yaklaşık 2 milyar 77 milyon 169 bin lira borçla devraldıklarını söyledi.

Türel, Antalya Su ve Atıksu İdaresi toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında, Büyükşehir Belediyesinin mali tablosu ile 5 yıl içinde Antalya'ya kazandırılacak hizmetleri anlattı.

Antalya'nın en önemli sorunları arasında trafiğin geldiğini söyleyen Türel, bu doğrultuda 5 yıl içinde 19 yeni kavşak, 200 kilometre yeni yol yapılacağını, mevcut yolların da iyileştirileceğini kaydetti.

Büyükşehir Belediyesinin inşaat halindeki hizmet binasının geçen 5 yıllık dönemde çürümeye terk edildiğini öne süren Türel, kamu zararı oluşturulduğunu belirtti. Binayı bir an önce hizmete açmak için çalışma başlattıklarını dile getiren Türel, inşaatın 15 gün içinde başlayacağını ifade etti. Kırcami'deki imar planı sorunlarının ortadan kaldırılacağına işaret eden Türel, Kepez ve Santral mahallelerindeki tapu sorunlarının da en kısa zamanda aşılacağını ifade etti.

Belediyenin borcu 2 milyar 77 milyon lira

Türel, 2009 yılında devrettikleri ve bu yıl yeniden devraldıkları Antalya Büyükşehir Belediyesinin mali tablosu hakkında da bilgi verdi. Enkaz edebiyatı yapmak istemediğini ancak bu tablodan kamuoyunun haberdar olması gerektiğini belirten Türel, görev süresi boyunca asla bahane üretmeyeceğini, sorunları çözmek için mücadele edeceğini vurguladı.

Türel, 2009 yılında Antalya Büyükşehir Belediyesinde taşeron işçiler dahil 4 bin 175 personel çalıştığını, devraldıklarında ise personel sayısının 8 bin 642'ye çıktığını bildirerek, hizmet alanında ise herhangi bir artışın söz konusu olmadığını kaydetti.

Belediyelerin istihdam değil, hizmet kapısı olduğuna işaret eden Türel, "Bu yük ile belediyeyi idare edemeyiz. Gerekenin yapılmasına yönelik adımları atacağız. Bunu siyasi bir noktaya taşımak isteyenler belediyeyi batırmışlardır, halk da bir değişiklik istemiştir, gerekeni yapmıştır" dedi.

Türel, şöyle konuştu:

"Antalya Büyükşehir Belediyesini 2 milyar 77 milyon 169 bin 850 lira borçla devraldık. Enkaz edebiyatı yapmak için değil, tabloyu kamuoyuyla paylaşmak için bunları açıklıyorum. Antalya Büyükşehir Belediyesi, kendi inisiyatifi ile iptal ettiği projelerden dolayı 114 milyon 880 bin 183 lira zarar etti. Bunlar tamamen keyfi uygulamalardan kaynaklandı."

Yeşil alan harcamaları

Menderes Türel, 2009 yılı ile 5 yıl sonraki dönemde yeşil alan miktarının aynı olmasına rağmen harcamaların çok farklı olduğunu savunarak, "Bizim dönemimizde yeşil alanlar için harcanan para 13 milyon 504 bin 739 lira iken, 2009-2014 yıllarında yeşil alanların bakımı için tohum, gübre, ilaç, çim motorları ve akaryakıt hariç harcanan para 68 milyon 574 bin 947 liraya çıkmıştır. Bunlarla ilgili incelemeleri yaptırıyoruz. Hukuki yapılması gerekenler neyse yapılacak, fazla ödeme varsa hesabı sorulacak" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesinin ciddi icra işlemlerine maruz bırakıldığını ifade eden Türel, 31 Mart itibarıyla 56 milyon 945 bin 715 liralık icra işlemi gerçekleştirildiğini anlattı. Belediye tarafından gerçekleştirilen hizmetlere de değinen Türel, şöyle devam etti:

"2013 yılında gerçekleşen yatırım miktarı 25 milyon 736 bin 912 lira. Belediyenin aynı yıl içinde temsil ağırlama masrafı ise 14 milyon 671 bin lira. Kültür sanat harcamalarını da ilave ettiğiniz zaman 50 milyon liranın üzerinde bir rakam çıkıyor. İlgi çeken konu şu; siz 50 milyon lira temsil, ağırlama, kültür sanat gibi etkinliklere harcarken yatırım için 25 milyon lira ayırınca milletin hak ettiği hizmeti vermiyorsunuz demektir."

Altın Portakal'ı AKSAV yapmayacak

Antalya Kültür Sanat Vakfı (AKSAV) ve Medical Park Antalyaspor'un yönetimleriyle ilgili herhangi bir çalışmada bulunmayacağına dikkati çeken Türel, kültür ve sanat etkinliklerinin belediye şirketleriyle ya da belediye bünyesinde en iyi şekilde yapılmaya devam edeceğini kaydetti.

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin AKSAV dışında daha iyi bir şekilde gerçekleştireceklerini anlatan Türel, Antalyaspor için kaynak bulunması konusunda gerekli gayreti sarf edeceğini ancak yönetimin oluşmasında görev almayacaklarını söyledi.

Türel, "Piyano Festivali konusunda Fazıl Say'ın siyasi görüşüne değil, şahsi dostluğuna önem verdim ancak aynı görüşü Fazıl Say'dan göremedim. Festival Fazıl Say ile ya da onsuz yapılacak" dedi. - Antalya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Türel Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement