Antalya Çevreci Festival Başladı - Son Dakika
Güncel

Antalya Çevreci Festival Başladı

Antalya Çevreci Festival Başladı

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 22- 26 Mart tarihleri arasında kutlanan Ormancılık Haftası nedeniyle Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlediği 1. Antalya Kent Ağaçları Güzellik Yarışması ve Süs Bitkileri Festivali başladı.

22.03.2017 17:07

21 Mart Dünya Ormancılık Günü ve 22- 26 Mart tarihleri arasında kutlanan Ormancılık Haftası nedeniyle Muratpaşa Belediyesi'nin düzenlediği 1. Antalya Kent Ağaçları Güzellik Yarışması ve Süs Bitkileri Festivali başladı.

Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şubesi ve Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) ortaklığında düzenlenen festivalin açılış törenine Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişci, Akdeniz Gençlik Sanat Araştırma ve Eğitim Derneği (AKSAN) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Rıza Ünlü, çok sayıda sanatçı ve davetli katıldı. Antalya'da ilk kez yapılan ve geleneksel hale getirilmesi planlanan 1. Antalya Kent Ağaçları Güzellik Yarışması ve Süs Bitkileri Festivali, belediye binası yanındaki alanda yapılıyor. 22- 26 Mart tarihleri arasında açık kalacak sergide, Adnan Ceylan'ın atık ağaç dallarından yaptığı Atık Ağaç Heykel Sergisi, İsmet Yücel'e ait Ağaç Kökleri Sergisi, Durul Bakan'a ait Ağıt Ağaç Heykel Sergisi, pallet ısınma sistemleri sergisi ve farklı peyzaj markalarının sergi alanları kuruldu. Festival süresince çiçekli bitki dikim atölyeleri, çocuklar için ödüllü yarışmalar festival etkinliğinde yer bulacak. Festivalin ilk gününde peyzaj firmaları ve çiçekçiler, kendi ürünlerini sergiledikleri standlar kurdu. Festival alanının ortasına yerleştirilen Adnan Ceylan tarafından doğadan toplanan ağaç dallarının birleştirilmesinden yapılan at ve boğa heykeli görenleri şaşkına çevirdi. 'Denizin Atı', 'Dağın Boğasına' karşı diyerek sanatını anlatan Ceylan, protokol mensuplarıyla da hatıra fotoğrafı çektirdi. Standlarda sergilenen çiçekler, kaktüs ve süs eşyalarının da satışı yapıldı.

KENT AĞAÇ VE ÇİÇEKLENDİRME PLANLARI

Festivalin Antalya'da ilk olduğuna ve önemine dikkat çeken Türkiye Ormancılar Derneği Batı Akdeniz Şube Başkanı Prof. Dr. Tuncay Neyişci, şöyle konuştu: "Kentler sadece binalardan, okullardan, hastanelerden oluşmuyor. Farkında varalım veya varmayalım, birçok arkadaşımız da parklarda yok kenarlarında evlerimizin bahçelerinde var. Bazılarına iyi bakamamışız, bazılarını iyi yerlere dikmemişiz, bazıları bize neşe, keyif veriyor bazıları ise neşesiz. Bu bahsettiklerim kentlerdeki ağaç, bitki ve çiçekler. Nasıl kentlerin imar planları var ise ve bunların dışına çıkmak öyle kolay değil ise, ağaçlandırma, bitki ve çiçeklendirme planları olmalı. Kente dikilen her ağacın fidanın ve çiçeğin planlı dikilmesi gerekmektedir. Bu festivaller arttıkça kentimizdeki bitkilerin ağaçların çiçeklerinde kalitesi artacak."

MURATPAŞA'YA 22 BİN TURUNÇ AĞACI

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal ise iki yıllık görev süresince yaptıkları çalışmaları özetledi. 350 dönüm yeni yeşil alan ürettiklerini anlatan Başkan Uysal, "İlçemizde dikilen bitki, çiçek ve ağaçları 34 dönümlük kendi seralarımızda üretiyoruz. 21 bin insanımıza sosyal hizmetimiz gidiyor. 51 kalemdeki çalışmamız halen devam ediyor. Bunlardan biri de sokak ağaçlandırmaları. Şehrimizin yapısına uygun turunç ağaçları diktik seralarımıza. 22 bin turunç ağacımız oldu. Sokaklara dikmeye başladık" diye konuştu. Festivalin sonunda oylarla 'Kentim İçin En Güzel Ağacı Seçiyorum' yarışmasının sonuçları açıklanacak. Aynı zamanda Akdeniz Üniversitesi içinde değişik yarışma ve etkinlikler gerçekleştirilecek.

Gövrüntü DÖkümü

-------------------

-Alanın drone görüntüsü

-Prof. Dr. Tuncay Neyişci'nin konuşması

-Belediye başkanı Ümit Uysal'ın konuşması

-Standların gezilmesi

HABER-KAMERA: DHA/ANTALYA-DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Çevreci Festival Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement