Antalya'da Akabane Hastalığı Korkusu - Son Dakika
Güncel

Antalya'da Akabane Hastalığı Korkusu

Antalya’nın Kumluca ilçesinde görülen keçi ölümlerinin sebebinin Japonya kökenli Akabane hastalığı olduğu tahmin ediliyor.

16.11.2015 13:40

Antalya'nın Kumluca ilçesinde görülen keçi ölümlerinin sebebinin Japonya kökenli Akabane hastalığı olduğu tahmin ediliyor.

Kumluca ilçesine bağlı Yeşilköy Mahallesi'nde görülen keçi ölümlerinin Japonya kökenli Akabane hastalığı olabileceği belirtiliyor. Kumluca Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Adem Aydın, "Ekiplerimiz Yeşilköy Mahallesi'ne gidip hayvanları kontrol etti. Brusella veya başka bir hastalığa benzemiyor. Şüphemiz Akabe hastalığı doğrultusunda. Ancak tahlil sonuçları gelmeden kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Şimdilik peleserinli antibiyotik tedavisi uyguluyoruz. Yavru atmalar durdu. Ancak hastalığın ne boyutta ilerleyeceği ilerleyen günlerde belli olacak. Umarım kısa sürede önleriz" dedi.

İlçede özel veteriner hekimlik polikliniği bulunan Veteriner Hekim İsmet Baylan, "Vatandaşların ihbarı üzerine mahalleye gidip keçileri muayene ettik. Bazı hayvanların öldüğünü bazılarının da yavru attığını gördük. Aslında Akabene hayvanı öldürmez. Sadece yavru bırakmasına ve sakat doğumlara neden olur. Ölen hayvanlar ya zehirli yabani ot almışlardır. ya da içinde yavrusu ölmüş atamamış olabilir" diye konuştu.

Baylan, "Akabane olma ihtimali daha yüksek görünüyor. Akabane hastalığı Japon kökenli bir hastalıktır. Bu yüzden aşısı Japonya'da vardır. Ülkemizde yoktur. Bu hastalık daha önce Diyarbakır, Gaziantep ve Urfa yörelerinde görülmüştür. İlçemizde de Yazır, Adrasan ve son olarak ta Yeşilköy Mahallesi'nde görüldü. Bu sineğin ısırdığı hayvanlardan yavru beklemek doğru olmaz" şeklinde konuştu. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da Akabane Hastalığı Korkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement