Antalya'da "Bank" Tartışması - Son Dakika
Güncel

Antalya'da "Bank" Tartışması

Antalya\'da "Bank" Tartışması

Antalya'nın Aksu İlçe Belediyesi'nin cami ve okullara Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan bankları toplayıp, üzerlerindeki Büyükşehir Belediyesi yazısını Aksu Belediyesi olarak değiştirmesi tartışmalara sebep oldu.

04.04.2013 15:28

Antalya'nın Aksu İlçe Belediyesi'nin cami ve okullara Büyükşehir Belediyesi tarafından konulan bankları toplayıp, üzerlerindeki Büyükşehir Belediyesi yazısını Aksu Belediyesi olarak değiştirmesi tartışmalara sebep oldu.

Aksu Belediyesi ekipleri tarafından bakım için toplanan bankların üzerindeki "Büyükşehir Belediyesi" yazısının silinip boyandığı, üzerlerine 'Aksu Belediyesi' yazısı yazıldıktan sonra tekrar yerlerine konulduğu ileri sürüldü. Bu konuda yapılan bir ihbarı değerlendiren Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, yaptıkları incelemede Aksu bölgesine koydukları bankların yerinde olmadığını tespit etti. Büyükşehir Belediyesi, Aksu Belediyesi'ni Büyükşehire ait malzemelerin üzerinde isim değişikliği yaparak kendisine mal etmekle suçlarken, Aksu Belediyesi ise bankların metal bölümlerinin küflendiği için bakımının yapıldığını ve isim değişikliğinin bu bakım sırasında yaşandığını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi'ne ait tüm bankların Aksu Belediyesi tarafından "bakım yapılacağı' bahanesiyle toplandığını söyleyen yetkililer, "Bu bankların bakım gerekçesiyle toplanıp üzerindeki Büyükşehir Belediyesi yazısı ve logosunun kaldırılmasını doğru bulmuyoruz. Bakım gerekmesi durumunda teslim edilen okulların müdürleri ve cami imamları taleplerini tarafımıza iletmekte, biz de gerekli tamirat ve boya eksikliklerini gidermekteyiz. Oysa okul ve camilere yeni teslim ettiğimiz banklar bile şu an yerinde bulunmamaktadır" dedi.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Aksu Belediyesi ise, ilçe sınırları içindeki bazı okul, cami gibi alanlarda Büyükşehir Belediyesi'nin banklarının olduğunu doğruladı. Yapılan yazılı açıklamada, aylar veya yıllar önce konulmuş bankların bakımı yapılmadığından metal aksamlarının küflendiği, ahşap aksamlarının ya çürümüş ya da kimliği belirsiz kişilerce tahrip edilmiş olduğu ifade edildi. Açıklamada şöyle denildi:

"Buna istinaden Belediyemiz Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri bu tür tahrip olmuş bankları toparlayarak gerekli bakımlarını yapıp, yeniden montajını sağlamıştır. Tabi ki Büyükşehir Belediyesi'nin koymuş olduğu bankların üzerinde 'Büyükşehir Belediyesi' yazan metal kısımlar küflendiğinden yazısı silinmiş, ahşap olan kısımlara yazılmış 'Büyükşehir Belediyesi' yazısı ahşabın çürümüş ya da sökülmüş olması nedeniyle belediyemiz yeniden ahşapla kaplayarak yeniden montajını sağlamıştır. Burada önemli olan bankları bırakıp gitmek değil, zaman zaman kontrolünü sağlayıp bakımlarının da yapılması gerekir. Belediyemiz Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde 2012 yılının başlarında kurulan bank imalat atölyesinde 341 adet bank ve 152 adet piknik masası imal edilerek ilçemiz genelinde cami, okul, park gibi halkın ihtiyacı olan alanlara montajı sağlanmıştır." - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Antalya'da 'Bank' Tartışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement