Antalya Her Okula Merkezi Bütçeden Pay Ayrılacak - Son Dakika
Güncel

Antalya Her Okula Merkezi Bütçeden Pay Ayrılacak

Antalya Her Okula Merkezi Bütçeden Pay Ayrılacak

Antalya'daki 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda Türkiye genelinde birçok okulda büyük sıkıntı olan bütçe konusunda önemli bir gelişme oldu.

04.12.2014 17:12

Antalya'daki 19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda Türkiye genelinde birçok okulda büyük sıkıntı olan bütçe konusunda önemli bir gelişme oldu. Komisyonda alınan karara göre, okullara merkezi bütçeden pay ayrılacak ve her okulun kendisine ait bütçesi olacak.

19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda okul bütçeleri ve bazı ders derslerin kaldırılması da gündeme geldi. Eğitim Sen Genel Sekreteri Sakine Esen Yılmaz, önemli konulardan birinin okul bütçeleriyle ilgili olduğunu söyledi. Yılmaz, 'Bilindiği gibi okullarda bütçeyle ilgili sıkıntılar yaşanıyor. Milli Eğitim bütçesi tam da bugünlerde konuşulurken, okullarda bütçenin oluşturulması ve bu bütçenin de çeşitli gelir kaynaklarından elde edilen kaynaklardan elde edilen gelirin güvence altına alınması konuşuldu. Eğitim Sen olarak biz buna itiraz ettik ve esas kaynağın merkezi bütçe olduğu ve halktan toplanan vergilerin eğitim ve sağlık giderlerine ayrılması şeklinde önerimiz oldu ve önerimiz kabul edildi. Böylece okullara merkezi bütçeden pay ayrılması ve her okulun kendisine ait bir bütçesinin olması kabul edildi diye konuştu.

İNSAN HAKLARI DERSİ KALDIRILDI

19'uncu Milli Eğitim Şurası'nda eğitim programları ve haftalık ders çizelgeleri komisyonunda okullarda İnsan Hakları ve Vatandaşlık derslerinin kaldırılması kararlaştırıldı. Alınan karara göre, kaldırılan her iki ders, Sosyal Bilgiler dersi içinde verilecek.

Eğitim Sen'in ortaokulda felsefe dersi olması ile Eğitim İş Sendikası'nın İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinin adının Devrim Tarihi ve Atatürkçülük olarak değiştirilmesi yönündeki önerileri ise reddedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya Her Okula Merkezi Bütçeden Pay Ayrılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement