Antalya - "Yök Fişlemelerden En Çok Zarar Gören Kuruluşlardan Birisidir. Böyle Bir Şeyi Aklımızdan Bile Geçirmeyiz" - Son Dakika
Güncel

Antalya - "Yök Fişlemelerden En Çok Zarar Gören Kuruluşlardan Birisidir. Böyle Bir Şeyi Aklımızdan Bile Geçirmeyiz"

Antalya - "Yök Fişlemelerden En Çok Zarar Gören Kuruluşlardan Birisidir. Böyle Bir Şeyi Aklımızdan Bile Geçirmeyiz"

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, Bu Yıl Üniversite Kontenjanlarının Yüzde 7.6 Artacağını Söyledi. Akdeniz Üniversitesi'nin Ev Sahipliğinde Düzenlenen "bologna Süreci'nin Türkiye'de Uygulanması Projesi 2009- 2011" Toplantısına Katılan Prof. Dr. Özcan, Gazetecilerin Sorularını Yanıtladı. Prof. Dr. Özcan, Yüzde 5 Olarak Artması Öngörülen Üniversite Kontenjanları Konusunda Kesin Rakamın Henüz Oluşmadığığın Belirterek, "yaklaşık Bir Şey Söylemek Mümkün. O Yüzde 5 Dediğimiz Rakam Yüzde 7.6 Gibi Tecelli Etti" Dedi. Fakülte Bazında İse Kontenjanlardaki Artış Yüzde 13'ün Üzerinde Gerçekleşecek. Artışı Bu Kadar Tahmin Etmediklerini Kaydeden YÖK Başkanı Özcan, "ikinci Öğretimi Azalttık. Açık Öğretimde Bir Değişiklik Olmadı. Fakülte Programlarında Kontenjanlarla Çok Fazla Oynamadık. Laboratuvar Gerektiren Bölümlerimizde Kontenjanlarla Hemen Hemen Hiç Oynamadık. O Artışları Bir Dahaki Sene, Önceden Haber Vererek 'altyapınızı Ayarlayın' Dedikten Sonra Yapmaya Karar Verdik" Diye Konuştu.

18.06.2010 20:38

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, bu yıl üniversite kontenjanlarının yüzde 7.6 artacağını söyledi. Akdeniz Üniversitesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen "Bologna Süreci'nin Türkiye'de Uygulanması Projesi 2009- 2011" toplantısına katılan Prof. Dr. Özcan, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Prof. Dr. Özcan, yüzde 5 olarak artması öngörülen üniversite kontenjanları konusunda kesin rakamın henüz oluşmadığığın belirterek, "Yaklaşık bir şey söylemek mümkün. O yüzde 5 dediğimiz rakam yüzde 7.6 gibi tecelli etti" dedi. Fakülte bazında ise kontenjanlardaki artış yüzde 13'ün üzerinde gerçekleşecek. Artışı bu kadar tahmin etmediklerini kaydeden YÖK Başkanı Özcan, "İkinci öğretimi azalttık. Açık öğretimde bir değişiklik olmadı. Fakülte programlarında kontenjanlarla çok fazla oynamadık. Laboratuvar gerektiren bölümlerimizde kontenjanlarla hemen hemen hiç oynamadık. O artışları bir dahaki sene, önceden haber vererek 'altyapınızı ayarlayın' dedikten sonra yapmaya karar verdik" diye konuştu.

Son yapılan düzenlemelerde açık öğretim dahil olmak üzere üniversitelerde toplam yaratılan kontenjanın 672 bin civarında olduğunu kaydeden YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, "Liselerden, meslek liseleri de dahil, mezun olan öğrenci sayısı geçen yıl 540 bin civarındaydı. Bu yıl 10 bin kişi artacağını kabul ettiğimiz takdirde 550 bin öğrenciye karşılık 672 bin kontenjan var. Bu mükemmel bir şey. Geldiğimden beri söylüyorum 'Bütün lise mezunlarına yer açacağız' diye. O noktaya geldik. Ama eskiden bekleyen öğrencilerimiz olduğu için bir sıkışıklık var. Ama bir kaç sene içinde bekleyenler de yerleştikten sonra Türkiye'de üniversiteye giriş sorunu diye bir sorun olmayacak. Herkes istediği üniversiteye girebilcek" şeklinde açıklamaların sürdürdü.

Üniversiteye girişte rekabetin çok prestijli bölümler için olacağını kaydeden Prof. Dr. Özcan, "Bu nedenle dersanelerin artık eskisi kadar iş yapmayacağını düşünebilirsiniz. Artık 3- 5 yıl içinde sayılarını azalacak, belki tamamen kalkmayacaklar ama sayıları makul seviyelere düşecek" dedi. Prof. Dr. Özcan, YÖK'ün öğrenci ve öğretim üyelerini fişlediğine yönelik iddia ve haberlerini ise tamamıyla asılsız olduğunu savundu. YÖK Başkanı Özcan, "YÖK fişlemelerden en çok zarar gören kuruluşlardan birisidir. Böyle bir şeyi aklımızdan bile geçirmeyiz" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Antalya - 'Yök Fişlemelerden En Çok Zarar Gören Kuruluşlardan Birisidir. Böyle Bir Şeyi Aklımızdan Bile Geçirmeyiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement