AP'deki sosyalistlerden Gazze çağrısı - - Son Dakika
Güncel

AP'deki sosyalistlerden Gazze çağrısı -

AP\'deki sosyalistlerden Gazze çağrısı -

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) ikinci büyük grubu Sosyalistler ve Demokratların (S&D) Başkanı Gianni Pittella, Srebrenitsa'da yaşananları hatırlatarak, "Gazze'deki savaşa son vermeliyiz" dedi.

15.07.2014 22:47

Avrupa Parlamentosu'nun (AP) ikinci büyük grubu Sosyalistler ve Demokratların (S&D) Başkanı Gianni Pittella, Srebrenitsa'da yaşananları hatırlatarak, " Gazze'deki savaşa son vermeliyiz" dedi.

Avrupa Birliği (AB) liderleri tarafından AB Komisyonu Başkanı olması için önerilen eski Lüksemburg Başbakanı Jean Claude Juncker için AP Genel Kurulu'nda yapılan oturumda konuşan Pittellla, Gazze'deki savaşın AB açısından ayna niteliğinde olduğunu belirterek, "Kimse gözünü kapatmamalı ya da kafasını başka yöne çevirmemeli" diye konuştu.

AB'nin ekonomik olduğu kadar medeniyet ve barış projesi olduğunu kaydeden Pittella, "Düşüncelerim Gazze savaşının binlerce mağduruyla" dedi.

Gazze'deki gelişmelerin AB Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton'ın katılımıyla çarşamba günü AP'de yapılacak oturumda ele alınması öngörülüyor.

AB dışişleri bakanları da konuyu pazartesi günü Brüksel'de yapacakları toplantıda ele alacak.

-S&D Grubu lideri Pittella

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AP'deki sosyalistlerden Gazze çağrısı - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement