Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi, Ürdün'de - Son Dakika
Güncel

Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi, Ürdün'de

Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi, Ürdün\'de

Arap Birliği Genel Sekreteri el Arabi: "Mısır'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini gözlemci statüsünde izleyeceğiz" "Demokratikleşme sürecinde Arap ülkeleri büyük zorluklarla karşılaşıyor.

07.04.2014 16:37

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil el-Arabi, Mısır'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini gözlemci statüsünde izleyeceklerini belirtti.

Resmi temaslarda için Ürdün'ün başkenti Amman'da bulunan Arabi, Ürdün ziyaretinin son gününde "Arap Ağı Kurulumu" konulu konferansa katıldı. Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği (AB) ve Arap ülkelerinden yetkililerin de katıldığı konferansın açılışını, Ürdün Başbakanı Abdullah Nasur yaptı.

Arabi, konferansta yaptığı konuşmada, demokratikleşme sürecinde Arap ülkelerinin büyük zorluklarla karşılaştığını ifade ederek, bu zorlukların yok sayılarak değil, işbirliği yapılarak çözülebileceğini söyledi.

Kriz oluşunuma cevap vermek için oluşturulan "Arap Ağı Kurulumu" projesine gerekli teknik donanımın sağlanması amacıyla AB ile anlaşma yapıldığına değinen Arabi, "Arap Ağı Kurulumu" projesinin bir parçası olarak Arap dünyasında yapılacak seçimlerde gözlemci olacaklarını dile getirdi

Arabi,  Mısır'da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini gözlemci statüsünde izleyeceklerini kaydetti.

Arap dünyasının son 3 yılda krizlerle yüzleştiğine dikkati çeken Arabi, bölgede oluşabilecek yeni krizler için bu tür proje ve konfrenasların önemine vurgu yaptı. - Amman

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arap Birliği Genel Sekreteri Arabi, Ürdün'de - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement