Arızalanan "bypass sifonu"nun tamiri için destek bekliyorlar - - Son Dakika
Güncel

Arızalanan "bypass sifonu"nun tamiri için destek bekliyorlar -

Arızalanan "bypass sifonu"nun tamiri için destek bekliyorlar -

Erzincan'da bir grup çiftçi, arazilerinin Karasu Nehri'nden sulanmasını sağlayan bypass sifonundaki arızanın giderilmesi için yetkililerden destek istedi.

02.07.2014 16:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzincan'da bir grup çiftçi, arazilerinin Karasu Nehri'nden sulanmasını sağlayan bypass sifonundaki arızanın giderilmesi için yetkililerden destek istedi.

Erzincan Ziraat Odası Başkanı Feti İçer, Mollaköy Belediye Başkanı Kemal Şengül, Sağ Sahil Altın Ada Sulama Birliği Başkanı Hasan Polat ve çiftçiler, Mollaköy beldesi ile Balıbey köyü arasındaki bypass sifonunun bulunduğu alanda bir araya geldi.

Polat, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Ada köyler dediğimiz Mahmutlu, Güllüce, Balıbey'de Karasu Nehri'nden geçen bir sifonumuz var. 1952 yılında yapılan bu sifon, ömrünü de tamamladığı için nehirde çöktü. Acilen bu üç yörenin sulanması ve mahsulümüzün kurumaması için sifonda çalışma yapılması lazım. Biz de Birlik Başkanlığı olarak elimizden geleni yaptık ama bazı konular bizi aştı. Gerekli yerlere bilgi verdim. Kiralık da olsa bize iş makinesi verilmesini istedik, onu da bir türlü alamadık. Bunların devletin yardımı olmadan yapılması mümkün değil. Üç yörenin mahsulünü kurtaralım, yoksa bu üç yörenin mahsulü kesin kuruyacak, çaremiz yok. Ekili 12 bin dönüm arazi var ama pancar, yonca, mısır gibi mahsuller kuruyacak" diye konuştu.

Mollaköy Belediye Başkanı Şengül de sifondaki arıza nedeniyle ekili arazilerinin sulanamadığını belirterek, Erzincan Valiliği ve İl Özel İdaresinden destek istedi.

Erzincan Ziraat Odası Başkanı İçer ise yöredeki çiftçilerin mağdur olduğunu ifade ederek, "Bu insanlara acilen yardımcı olunması lazım. Bu ülke hepimizin. Çiftçi varsa hepimiz varız" dedi.

Çiftçilerden Eyüp Şener de pancar ekili tarlasını 12 gündür sulayamadığını belirterek, "Mahsulümüz sıcaklarda kurumak üzere, bir haftadan fazla dayanamaz" ifadesini kullandı.

Çiftçilerin toplanması

Sağ Sahil Altın Ada Sulama Birliği Başkanı Hasan Polat ile röportaj

Mollaköy Belde Belediye Başkanı Kemal Şengül ile röportaj

Erzincan Ziraat Odası Başkanı Feti İçer ile röportaj

tarladaki çiftçilerin kuruyan pancarları toplaması

Eyüp Şener ile röportaj

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Arızalanan 'bypass sifonu'nun tamiri için destek bekliyorlar - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement