Asr-I Saadet Gecesi Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika
Güncel

Asr-I Saadet Gecesi Yoğun İlgi Gördü

Asr-I Saadet Gecesi Yoğun İlgi Gördü

Anadolu Gençlik Dergisi İskenderun Temsilciliği tarafından 'Kutlu Doğum' münasebetiyle 29 Nisan Cuma akşamı Grand Plaza Düğün salonunda Asr-ı Saadet Gecesi programı gerçekleştirildi.

30.04.2011 15:55

Dünya Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Dünya İkincisi ve Türkiye Birincisi Hafız Mehmet Bilir ve ezgileriyle Umut Mürare'nin renk kattıkları gecede konuşmacı Doç. Dr. Nihat Hatipoğlu hoca idi.

Hatay Milletvekili Orhan Karasayar , İskenderun İlçe Müftüsü Hamdi Kavillioğlu, Belde Belediye Balkanları, Saadet Partisi Hatay İl Başkanı Necmettin Çalışkan, Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Musa Kurşun, Anadolu Gençlik Derneği Hatay Şube Başkanı Recep Bilgin, Eğitim-Bir-Sen İskenderun Şube Başkanı Hikmet Altunsöz, İHH Hatay İl Temsilcisi Zeki Kanat ile çok sayıda Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri salonda hazır bulundu.

Çoğunlukla kadınların ilgi gösterdiği ve yaklaşık beş bin kişinin katıldığı programda, insanlar salona sığmazken, salon dışında hazırlanan alanın da dolduğu ve insanların programı ayakta seyretmek zorunda kaldıkları gözlendi.

AGD İskenderun Hanımlar Komisyonu tarafından açılan Gıda Kermesi ve kitap standları yoğun ilgi gördü.

Kur'an Ziyafeti ile başlayan gecede Hafız Mehmet Bilir, güzel tilavetiyle gönülleri mest etti.

Kur'an tilavetinin ardından söz alan AGD İskenderun İlçe Başkanı Serkan Bulut, katılımcılara ve programın hazırlanmasında emeği olan dernek mensupları ile maddi katkı sağlayan esnaflara teşekkür ettikten sonra, kendilerine salonları kullanım izni vermeyerek insanların mağdur olmasına sebep olan İskenderun Belediyesi yetkililerini, bu tavırlarından ötürü eleştirdi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v.)'in mücadelesinin anlatıldığı sinevizyon gösteriminin ardından sahne alan Umut Mürare, söylediği ezgilerle seyircilere duygu dolu anlar yaşattı.

Duygu selinin aktığı gecenin sonunda ise, programın onur konuğu olan Nihat Hatipoğlu söz aldı. Konuşmasına, programı tertip edenlere teşekkür ederek başlayan Hatipoğlu, İskenderun'da bulunmaktan ötürü yaşadığı memnuniyeti dile getirdi.

Hatipoğlu, yaklaşık bir saat süren sohbeti boyunca Peygamber Efendimiz'in hayatı ve Asr-ı Saadet dönemi ile Sahabe hayatlarından örnekler sunarken, izleyicilerin zaman zaman göz yaşlarına hakim olamadıkları gözlendi.

Hz. Muhammed (s.a.v)'in merhamet vasfına vurgu yapan Hatipoğlu hoca, insanlığın bugün içinde bulunduğu durumun Peygamberimizin örnek alınmayışından kaynaklandığını dile getirdi.

Gecenin sonunda kitaplarını imzalayan Nihat Hatipoğlu, sevenleri ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi de ihmal etmedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Asr-I Saadet Gecesi Yoğun İlgi Gördü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement