Aşure Gününde Alevi Sunni Dayanışması - Son Dakika
Güncel

Aşure Gününde Alevi Sunni Dayanışması

Aşure Gününde Alevi Sunni Dayanışması

Erzincan'da Binlerce Alevi Erzincan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezinde Verilen Aşure Yemeğine Katıldı. 8 Bin Kişilik Aşure, Alevi ve Sunni Vatandaşlara Dağıtıldı.

19.12.2010 18:01

Erzincan'da Muharrem ayının sona ermesinin ardından binlerce Alevi Erzincan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezinde verilen aşure yemeğine katıldı. 8 bin kişilik aşure, alevi ve sunni vatandaşlara dağıtıldı.

Alevilerin tuttuğu yas orucunun sona ermesi ile birlikte, Erzincan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Merkezinde alevi ve sunilere aşure dağıtıldı. Aşüre gününe Vali Vekili Abdullah Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Sami Mollaoğulları, Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel, Ticaret Sanayi Odası Başkanı Aydın Yalvaç, Esnaf Odaları Başkanı Necmettin Ünal, başta olmak üzere çok sayıda alevi sunni vatandaş katıldı. Erzincan Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Erzincan Şube Başkanı Sadık Düzgün, Nuh Tufanı'ndan insan neslinin kurtuluşu gibi, Kerbela'daki katliamdan da Hz. Zeynel Abidin'in kurtulmasına duyulan sevinçten dolayı aşure dağıtıp kurbanlar kestiklerini belirtti. Düzgün, "Bu inançlı ve onurlu duruşu gelecek kuşaklara taşıyabilmek amacı ile, çokluk içinde birliğin güzel bir örneği olarak dağıtacağımız aşurenin tüm insanlığın birliğine vesile olmasını ve kabulünü niyaz ediyorum" dedi.

Vali Vekili Abdullah Çiftçi'de Hz Muhammed'in torunu İmam Hüseyin'in Kerbela'da hunharca şehit edildiğini vurgulayarak, "Bu olay tarihe düşülen en büyük insanlık ayıbının başında gelir ve 1370 yıldır her müslümanın kalbinde yara olarak kanamakta, bir sızı olarak devam etmekte ve dünya var oldukça bu sızı devam edecektir. Ancak Kerbela insanlık alemi için bir milat olmalıdır. Bu olay tüm Müslümanların ortak acısıdır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yapılan dualar ile misafirlere ve vatandaşlara aşure ve yemek ikramı yapıldı. Hayırsever vatandaşların katkıları ile 1000 kilo et, 150 kilo pilavın yapıldığı yemek 8 bin kişiye dağıtıldı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aşure Gününde Alevi Sunni Dayanışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement