Aşure Kardeşliktir Türkiye Gibi - Son Dakika
Güncel

Aşure Kardeşliktir Türkiye Gibi

Aşure Kardeşliktir Türkiye Gibi

CHP Gaziantep İl Başkanlığı Gaziantep'te bir ilke imza atarak 'Aşure Günü' düzenledi.

21.12.2011 20:58

İl binası önünde vatandaşlara ve partililere kendi elleriyle aşure dağıtan İl Başkanı Ali Peri "CHP ilk kez böyle bir etkinlik yapıyor. Birbirinden farklı bu kadar malzemeyi bir araya getirdiğinizde ya karmaşa doğar ya da Aşure gibi tadına doyulmaz bir lezzet ortaya çıkar. Aşure kardeşliktir. Türkiye gibi." dedi.

Aşure Türkiye Gibi Bir Tatlı

CHP'nin düzenlediği 1. Aşure Günü'ne İl Başkanı ve yöneticilerinin yanı sıra Parti Meclisi Üyesi Yaşar Ağyüz, Kadın ve Gençlik Kolları ile ilçe örgütleri katıldı. 2 bin kap aşurenin dağıtıldığı etkinlikte konuşan Peri şunları söyledi:

"Aşure geleneklerimizin en güzel ve anlamlı olanlarından birisidir. Normalde bu kadar çeşitli malzemeyi karıştırıp pişirdiğinizde ya hiç sevmeyeceğiniz bir tad çıkar ya da Aşure gibi çok özel ve herkesin sevdiği bir güzellik çıkar.

Ben Aşure tatlımız ile Türkiye'yi birbirine benzetiyorum. Ülkemiz de Aşure gibi farklı ve renkli bir mozayiktir ve öyle güzel oluşmuştur ki, herkesin imrendiği bir tatdır. Bu güzel mozayiği bozmak, ağzımızın tadını kaçırmak isteyenlere en güzel cevabı işte böyle ülkemiz gibi özel bir tat olan Aşure ile veriyoruz. Ülkemizi bölmeye, karıştırmaya, ağzımızın tadını kaçırmaya kimsenin gücü yetmez.

Bu etkinlik CHP'nin halkla bütünleşme çalışmalarının da bir parçasıdır. Bu güzelliği her yıl tekrarlayarak geleneksel hale getirmek istiyoruz. Biz CHP'de görev yaptığımız süreyi böyle güzel çalışmaların temelini atarak geçirmek istiyoruz. Girdiğimiz örgütlenme süreci de bunun bir yansımasıdır. Parti yönetim ve politikalarına tabanımızın da tam katkısını sağlamak istiyoruz. Bu amaçla girdiğimiz seçim maratonunda delegeleri mahallelere sandık koyarak üyelerimize seçtireceğiz. Bu adımı toprağa ekilmiş bir tohum olarak düşünün. Doğru şeyler yaparsak bu tohum fidan olacak. Fidan büyüyüp meyve verecek. Bizim attığımız adımlar CHP'nin geleceği ve güvencesi olacak. Bu amaç ve inançla çalışıyoruz.

Bugünkü etkinliğimize katılan tüm dostlarımıza ve gösterdikleri ilgiden dolayı vatandaşlarımıza sonsuz teşekkürler ediyorum"

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Aşure Kardeşliktir Türkiye Gibi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement