Ataşehir 8 Mart’ı Kadın Filmleri Festivali ile Kutluyor - Son Dakika
Güncel

Ataşehir 8 Mart’ı Kadın Filmleri Festivali ile Kutluyor

Ataşehir 8 Mart’ı Kadın Filmleri Festivali ile Kutluyor

Ataşehir Belediyesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü Kadın Filmleri Festivali ve Kadın Portreleri Sergisi İle Kutladı.

08.03.2011 11:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataşehir Belediyesi'nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlediği Kadın Filmleri Festivali "Uçurtmayı Vurmasınlar" filmi ile başladı. Film gösteriminden önce Ana Renkler projesine katılan kadınların çizdiği Kadın Portreleri resim sergisi açıldı.

Açılışa Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, Ana Renkler Projesi'nin Ataşehir'de uygulanmasını sağlayan Sağlık İşleri Müdürü Gamze Akkuş İlgezdi ile kadın yönetmenlerimizden Işıl Özgentürk, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyeleri ile çok sayıda davetli katıldı.

Açılışta konuşan Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kadınların; kültürde, sanatta, hayatın her alanında başarılı olduklarını belirterek, "Bu gün bu sergide gördüğünüz eserler kadınlarımızın başarılarının belgesidir. Fırsat verilmesi halinde neler başaracaklarını defalarca olduğu gibi bir kez daha gösterdiler. Kendilerini tebrik ediyorum" dedi. Başkan İlgezdi daha sonra Ataşehir Belediyesi kadın meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının kadın başkanları ile sinemaya yaptığı katkılardan dolayı Işıl Özgentürk'e plaket verdi.

Ataşehir'de hayatında hiç sinemaya gitmemiş kadınları beyazperde ile tanıştıracak olan festivalin ilk gününde Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve eşi Gamze Akkuş İlgezdi bir grup kadınla birlikte "Uçurtmayı Vurmasınlar" filmini izledi. 7 gün sürecek olan festival süresince her gün farklı bir mahallede yaşayan kadınlar festivale davet edilerek sinemayla tanışmaları sağlanacak. Ataşehir Belediyesi Ataevlerince belirlenen sinemaya gitmemiş 400 kadın, festival süresince ilk kez sinemaya gitmiş olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ataşehir 8 Mart’ı Kadın Filmleri Festivali ile Kutluyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement