Atatürk'ün Manevi Kızı Son Yolculuğuna İstanbul'dan Uğurlanacak - Son Dakika
Güncel

Atatürk'ün Manevi Kızı Son Yolculuğuna İstanbul'dan Uğurlanacak

Atatürk\'ün Manevi Kızı Son Yolculuğuna İstanbul\'dan Uğurlanacak

Ülkü Adatepe için yarın Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlenecek.

02.08.2012 14:24

Ülkü Adatepe için yarın Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlenecek. İkindi namazının ardından kılanacak cenaze namazının ardından Adatepe, Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek.

Ülkü Adatepe'nin ilk evliliğinden olan oğlu Ahmet Doğançay şokta olduğunu, düz yolda böyle bir kazanın yaşanmasına anlam veremediğini söyledi.

Ahmet Doğançay, Annesinin en büyük vasiyetinin Atatürk'ün ilkelerini yaşatmak, Atatürk'ün kim olduğunu doğru anlatmak olduğunu sözlerine ekledi.

Haber: Özgür ALTUNCU - Kamera: İdris TİFTİKCİ - DHA, İstanbul

Sakarya Akyazı'da geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitiren Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe için yarın Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlenecek. İkindi namazının ardından kılanacak cenaze namazının ardından Adatepe, Ulus Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Ülkü Adatepe'nin İstanbul Şişli'de yaşadağı ve adeta bir müzeyi andıran evinde oğlu Ahmet Doğançay taziyeleri kabul etti. Taziyeye ilk gelen isimlerden biri Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül oldu. Sarıgül, Atatürk'ün manevi kızı Ülkü Adatepe için üzerlerine düşen görevi yapacaklarını yarınki cenaze törenini adına yaraşır bir şekilde gerçekleştireceklerini söyledi. Sarıgül törenle ilgili ayrıntıları da verdi. Sarıgül'ün artık bize emanet dediği Ülkü Adatepe'nin ilk evliliğinden olan oğlu Ahmet Doğançay şokta olduğunu, nasıl olupta otoyolda gübegündüz böyle bir kazanın meydana geldiğini anlayamadığını söyledi. Kazayla ilgili araştırma yapılmasını isteyen Doğançay, annesinin kolundaki sargıyı aldırmak için Ankara'ya gittiğini ve dönüş yolunda kazanın meydana geldiğini söyledi. Doğançay, " Düz yolda bu kaza nasıl oldu. Anlamak zor " diye konuştu. ABD'de önleyici tıp hizmeti eğitimi aldığını söyleyen Doğançay, annesinin sağlık şikayetlerinin azaldığını, her şeyi yemeye başladığını ve çok sağlıklı bir durumdayken bu kazaya kurban gittiğini söyledi. Annesinin en büyük vasiyetinin Atatürk'ün ilkelerini yaşatmak Atatürk'ün kim olduğunu doğru anlatmak olduğunu söyleyen Doğançay, Uygar TV adlı küçük bir televizyon kurmaya hazırlandıklarını ve Atatürkçü bir yayın yapacak televizyon kanalı için annesinin de kendisine destek verdiğini söyledi. Ülkü Adatepe'nin ABD'de yaşayan diğer oğlu Ali Doğançay'ın cenaze için yola çıktığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk'ün Manevi Kızı Son Yolculuğuna İstanbul'dan Uğurlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement