"Ateşin Düştüğü Yer" Sadece D-Smart'ta - Son Dakika
Güncel

"Ateşin Düştüğü Yer" Sadece D-Smart'ta

"Ateşin Düştüğü Yer" Sadece D-Smart\'ta

D-Smart, vizyondan hemen sonra en beğenilen filmleri ekrana getirmeye devam ediyor.

03.10.2012 11:12

"TV'de İlk Kez" yayınlanacak olan 85. Oscar Ödülleri'nde "Yabancı Dilde En İyi Film" dalında aday gösterilen ve 36. Montreal Film Festivali-2012'de Büyük Ödül ile Fipresci Ödülü'nü alan Ateşin Düştüğü Yer, 5 Ekim Cuma günü, saat 20:30'da D-Smart 11. Kanal Smart SineTürk'te izleyici ile buluşacak.

D-Smart izleyicileri, sinema salonlarında gösterime girdiğinde beğenilen ve sevilen, ödüllü en yeni filmleri TV'de ilk kez, D-Smart ekranlarından izlemeye devam ediyor.

Yönetmenliğini ve senaristliğini İsmail Güneş'in yaptığı, 85. Oscar Ödülleri'nde "Yabancı Dilde En İyi Film" dalında aday gösterilen ve 36. Montreal Film Festivali-2012'de Büyük Ödül ile Fipresci Ödülü'nü alan Ateşin Düştüğü Yer, 5 Ekim Cuma akşamı, saat 20:30'da, D-Smart ekranında olacak. Smart SineTürk kanalında yayınlanacak olan filmde başrolleri Hakan Karahan, Elifcan Ongurlar, Yeşim Ceren Bozoğlu, Abdullah Şekeroğlu ve Katharina Weithaler paylaşıyor.

Saki Çimen'in müziklerini yaptığı Ateşin Düştüğü Yer, Muğla'nın Fethiye ilçesinde geçiyor. Törelerin yarattığı baskıyla sevginin iç içe geçtiği, kızlarını sağlık nedeniyle önce yaşatmak, sonra da namus uğruna cinayet işleyerek öldürme kararı alan ailenin sürüklendiği kaosu, dramı ortaya seren film, izleyiciye duygusal anlar yaşatacak.

Künye

Yıl/ Tür: 2012 Dram

Yönetmen/ Senaryo: İsmail Güneş

Oyuncular: Hakan Karahan - Elifcan Ongurlar - Yeşim Ceren Bozoğlu - Abdullah Şekeroğlu - Katharina Weithaler

Müzik : Saki Çimen

Kon: Muğla'nın Fethiye İlçesinde portakal bahçesinde işçi olarak çalışan beş çocuk babası Osman ve eşi Hatice, ansızın rahatsızlanan on yedi yaşındaki kızları Ayşe'yi hastaneye kaldırırlar. Burada Ayşe'nin kalbinde önemli bir sorun olduğu anlaşılır. Yoksul aile, kızlarını yaşatmak için çırpınır. Tetkikler sırasında kızlarının, hamile kaldığını öğrenince yıkılırlar. Töre gereği, cinayet işlenecek ve Ayşe öldürülecektir. Böylece, bir gün öncesine kadar kızlarını yaşatmak için mücadele eden aile şimdi öldürmek için planlar yapmaya başlar. Kendisine sorulmadan amcasının oğlu Seyit ile nişanlanan Ayşe, bütün ısrarlara rağmen bebeğin babasını söylememektedir. Osman, amcası Ali, abisi Hüseyin ve kardeşleri ile olayı konuşur, aile kararı kesinleşir. Önce Ayşe öldürülecek, sonra da bebeğin babası bulunacak ve onun için de aynı karar uygulanacaktır. İnfazı bizzat baba gerçekleştirecektir. Amcası Ali'nin eski Amerikan arabasını emanet olarak alan Osman, kızı Ayşe'yi 'doğumu yapana kadar kalmak üzere' dayısının yanına götürmek bahanesi ile yola çıkarır. Yolculuk Antalya Kalkan, Kaş ve Elmalı üzerinden Konya'ya uzanacaktır. Yolculuk sırasında baba-kız arasında küçük aksilik ve kazalarla gelişen sıcak ilişki, ölüm seyahatini bambaşka bir boyuta taşıyacaktır.

Ödüller

· Büyük Ödül (36. Montreal Film Festivali-2012)

· Fipresci Ödülü (36. Montreal Film Festivali-2012)

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel 'Ateşin Düştüğü Yer' Sadece D-Smart'ta - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement