Atletizm Kafilesi Dünya Şampiyonası İçin Pekin'e Gitti - Son Dakika
Güncel

Atletizm Kafilesi Dünya Şampiyonası İçin Pekin'e Gitti

Atletizm Kafilesi Dünya Şampiyonası İçin Pekin\'e Gitti

Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Yıldız: "Aslı'nın biyolojik pasaportundaki dengesizlikten dolayı böyle bir olay söz konusu" "Şu anda sporcularımız tertemiz bir şekilde yarışmalara iştirak ediyor" "Ümit ediyorum en güzel sonuçlarla döneceğiz" Türk Milli Atletizm kafilesi 22-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 15. Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılmak üzere İstanbul'dan Pekin'e gitti.

20.08.2015 02:50

Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Yıldız: "Aslı'nın biyolojik pasaportundaki dengesizlikten dolayı böyle bir olay söz konusu"

"Şu anda sporcularımız tertemiz bir şekilde yarışmalara iştirak ediyor"

"Ümit ediyorum en güzel sonuçlarla döneceğiz"

Türk Milli Atletizm kafilesi 22-30 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek 15. Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılmak üzere İstanbul'dan Pekin'e gitti.

Türk Hava Yolları'nın tarifeli seferiyle saat 01.05 Çin'in başkenti Pekin'e giden kafilede bulunan Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Fahrettin Yıldız Atatürk Havalimanı'nda DHA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Atletizm Federasyonu Genel Sekreteri Fahrettin Yıldız şunları söyledi:

'12 kişilik kafile ile gidiyoruz. En güzel sonuçlarla ülkemize döneceğimize inanıyoruz.Madalyanın rengini söylemek oldukça zor ancak milli takımımıza yeni giren sporcularımız var. İlk defa dünya barajını geçip yarışacak sporcularımız bulunuyor. 3 bin metre engelli de Avrupa'da dereceler elde eden Ali Kaya sporcumuz var. Maratonda Sultan Haydar var. Çekiçte Eşref'le beraber Kıvılcım var. Halil Akkaş var. Yani takımımız oldukça iyi. Ümit ediyorum en güzel sonuçlarla döneceğiz.ö

DHA muhabirinin gündemde yer alan Aslı Çakır Alptekin olayının sporcuları etkileyip etkilemediği sorusuna Yıldız, 'Bunu sadece Aslı Çakır Altekin'e bağlamak doğru değil. Bu dünya gündemde olan bir konu. Geçmişe dönük yapılan bir takım araştırmalar incelemeler var. Aslı'nın biyolojik pasaportundaki dengesizlikten dolayı böyle bir olay söz konusu. Belki de olumlu bir etki yapacak. Şu anda sporcularımız tertemiz bir şekilde yarışmalara iştirak ediyor. Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi olsun. Uluslararası WADA olsun. Doping araştırması sporcularımızın her kampını, yarışmasını yakinen takıp ediyor. Gerek yarışmalardan hemen sonra numuneler alınıyor. O nedenden dolayı rahatız. Federasyonumuz özellikle son günlerde bakanlığımızın vermiş olduğu destekle beraber sıfır tolerans dopingle yolumuza devam ediyoruzö dedi.

Uluslararası Atletizm Federasyonu (IAAF) tarafından iki yılda bir düzenlenen Dünya Şampiyonası 22 Ağustos 2015 Cumartesi günü Çin'in başkenti Pekin'de start alıyor.

Son günlerde doping skandalı ile çalkalanan Türk Atletizmi, tüm dünyanın merakla beklediği şampiyonaya 12 sporcu ile katılacak.

Pekin'de düzenlenecek 15. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yarışacak sporcularımız ve branşları şöyle;

Kadınlar : Kıvılcım Kaya Salman (Çekiç Atma), Özlem Kaya-Tuğba Güvenç (3000 m. Engel), Sultan Haydan (Maraton)

Erkeklerde : Yasmani Copello Escobar (400 m. Engel), Eşref Apak (Çekiç Atma), Halil Akkaş (3000 m. Engel), Ramil Guliyev (200 m.) Jak Ali Harvey (100 m.), Bekir Karayel (Maraton), İlham Tanui Özbilen (1500 m.) ve Ali Kaya (5000 m.-10000 m.)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atletizm Kafilesi Dünya Şampiyonası İçin Pekin'e Gitti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement