Av. M. Cüneyt Güzel ile Devam - Son Dakika
Güncel

Av. M. Cüneyt Güzel ile Devam

Av. M. Cüneyt Güzel ile Devam

MHP Serik İlçe teşkilatı 10. olağan kongresini tamamladı.

30.01.2012 09:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Serik'te bir düğün salonunda yapılan kongreye partililer büyük ilgi gösterdi. Mevcut Başkan Av. M. Cüneyt Güzel tek liste halinde girdiği seçimlerde delegelerin tamamının oyunu alarak yeniden Serik İlçe Başkanlığına seçildi.

Kongreye MHP Genel Bşk. Yrd. Prof. Dr. Tunca Toskay, MHP Antalya Milletvekili Doç. Dr. Mehmet Günal, MYK üyesi Kemal Çelik, MHP Antalya İl Başkanı A. Adnan Kaya ve İl yönetimi, Serik Belediye Başkanı Mehmet Habalı, Antalya Ülkü Ocakları Başkanı E. Serkan Uysal, MHP ve Ülkücü camianın önde gelen isimleri katıldı.

Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin mesajının partililere okunmasından sonra söz alan İlçe Başkanı Av. M. Cüneyt Güzel, "Partimizin bugüne kadar gerçekleşen ve bundan sonra da yapacağı kongrelere ruh ve esasını veren, Millî Mücadele'de ifadesini bulan bağımsızlık azim ve iradesidir. 19 Mayıs 1919 tarihinden sonra Anadolu'da yapılan millî kongreler, bu azim ve iradenin teşkilata dönüşmesidir. 19 Mayıs ve sonrasında Anadolu'da vücut bulan Millî İrade, Türklüğün seçkin vasıflarından olan teşkilatçılığın ve yüksek Türk kültürünün bir parçası olan binlerce yıllık devlet geleneğinin mahsulüdür.

O bakımdan, Serik'de bugün gerçekleşen kongremiz, ilhamını, 19 Mayıs'tan sonra başlatılan kurtuluş hamlesinden almaktadır. Milliyetçi Hareket Partisinin millî ruh ve heyecanı sonsuza kadar yaşatma arzusu, sadece burada değil, bütün il ve ilçe kongrelerinde kendini göstermektedir. Türkiye'yi bölmek, milletimizi ayrıştırmak isteyen şer odaklarının ardı arkası kesilmeyen eylemleri, gündemi meşgul ederken, AKP iktidarının 19 Mayıs Bayramı'nı yok sayma girişimine acı bir şekilde tanık olunmuştur. Bir daha sönmesin diye temeli Hacı Bektaş-ı Veliler, Mevlanalar, Yunus Emreler tarafından atılan kardeşlik, dayanışma ve ahde vefa ocağının yüzlerce yıldır tüten bacasına, hıyanet çanı asmak isteyen eller, iş başındadır. AKP iktidarı, Millî Mücadele azminin sembollerinden olan 19 Mayıs 1919 gibi millete mal olmuş, kültürümüzün zengin bir parçası hâline gelmiş bir bayramı, yeni nesillere unutturmaya yeltenmektedir." dedi.

Güzel devamla; "Çocuklarımız, gençlerimiz derslerinden fedakârlık yapıyorlar, kalabalıklar stadyumu doldurup vakit öldürüyorlar, devlete külfet getiriyorlar" gibi sudan sebeplerle millî bayram ve kutlamaların kaldırılması niyetlerini şiddetle kınıyoruz. Birlik ve beraberlik içinde, Türk milletine yakışır hasletlerin başında gelen teşkilatçılığımızı sergileyerek ortaya koyduğumuz Serik ilçe kongresiyle, dünya durdukça Türk milletine ait olan bu toprakları her türlü bölücü, ayrıştırıcı tehdit ve tehlikeye karşı koruyacağımıza dair iman, azim ve kararlılığımızı en kuvvetli şekilde dosta düşmana ilan ediyoruz. 19 Mayıslara ve onu bize hediye eden kahraman ecdadımızın bütün kutsal emanetlerine sahip çıkacağız.Bunlara kimsenin ilişmesine, atalarımızın ruhlarının incitilmesine izin vermeyeceğiz". diyerek sözlerine son verdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Av. M. Cüneyt Güzel ile Devam - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement