Avrupa Birliği-Batı Balkanlar Forumu Başladı - Son Dakika
Güncel

Avrupa Birliği-Batı Balkanlar Forumu Başladı

Avrupa Birliği-Batı Balkanlar Forumu Başladı

Karadağ'da düzenlenen forum iki gün sürecek.

19.12.2013 18:32

Karadağ'ın Budva kentinde düzenlenen "Avrupa Birliği-Batı Balkanlar Forumu" başladı.

Foruma, Karadağ Adalet Bakanı Duşko Markoviç, Karadağ İçişler Bakanı Raşko Konyeviç, Sırbistan Başbakanı ve İçişler Bakanı İvitsa Daçiç, Sırbistan Adalet Bakanı Nikola Selakoviç, Bosna Hersek Güvenlik Bakanı Fahrudin Radonçiç, Arnavutluk İçişleri Bakanı Samir Tahiri ve Kosova İçişleri Bakanı Bayram Recepi'nin yanı sıra Avrupa Birliği (AB) İçişleri Komiseri Cecilia Malström de katıldı.

AB İçişleri Komiseri Malström, Karadağ Adalet Bakanı Markoviç ve Karadağ İçişler Bakanı Konyeviç'in üçlü toplantısıyla başlayan "Avrupa Birliği-Batı Balkanlar Forumu", basına kapalı olarak devam etti.

Karadağ Adalet ve İçişleri Bakanlıklarının, AB dönem başkanlığını yürüten Litvanya ile ortaklaşa düzenlediği forumda, vize serbestliği, terörle mücadele, güvenlik, yasadışı göç ve uyuşturucuyla mücadelede bölgesel işbirliği konuları ele alınacak.

Forumun ikinci ve son gününde ise yolsuzlukla mücadele, yargı reformları ve yargı alanındaki sorunlar, ceza konularında yargı işbirliği ile entegrasyon ve Roman vatandaşlarının hakları konuları görüşülecek, bölge ülkelerinin bakanları ikili görüşmeler yapacak. - Karadağ

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Avrupa Birliği-Batı Balkanlar Forumu Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement