Avrupa'da Bayram Hutbelerinde 'Birlik' Mesajı.... -1 - Son Dakika
Güncel

Avrupa'da Bayram Hutbelerinde 'Birlik' Mesajı.... -1

Avrupa\'da Bayram Hutbelerinde \'Birlik\' Mesajı.... -1

Avrupa'da bayram hutbelerinde 'birlik' mesajı....Levent Gündüz, Temel ELCİVAN, Mümin KARACA (DHA) - Avrupa'da Müslümanlar sabahın erken saatlerinde Ramazan Bayramı namazı için camilere akın etti.

05.07.2016 11:28

Avrupa'da bayram hutbelerinde 'birlik' mesajı....

Levent Gündüz, Temel ELCİVAN, Mümin KARACA (DHA) - Avrupa'da Müslümanlar sabahın erken saatlerinde Ramazan Bayramı namazı için camilere akın etti.

STRASBOURG

Almanya, Fransa sınırında yaşayan Müslümanlar bu sabah kılınan bayram namazında bölgedeki camileri tıklım, tıklım doldurdu. Fransa'nın Strasbourg, Almanya'nın Kehl kentinde yaşayan Müslümanlar Kehl DİTİB camisinde bayram namazını kılmak için camiye geldi. Bayramın haftanın ikinci gününe denk gelmesine rağmen Strasbourg Eyüp Sultan Camisi ve Almanya'nın Offenburg, Achern, Haslach, Gengenbach, Lahr kentlerinde camiler bayram namazında doldu, taştı. Din görevlileri verdikleri vaazlarda birlik, beraberliğin, dayanışmanın ve bayramın önemine değinen konuşmalara vurgu yaptı. Camilerde yapılan bayramlaşma merasimlerin ardından ev ziyaretleri yapıldı.

DUİSBURG

Almanya'nın Duisburg şehrinde yaşayan Müslümanlar, bayram namazı için DİTİB Merkez Cami'ne akın etti. Caminin tüm katlarını ve avlusu dolup taşarken, yaklaşık bin beş yüze yakın vatandaş omuz omuza bayram namazını kıldı. Cami din görevlisi Furkan Avcı, bayram namazı öncesi yaptığı bayram sohbetinde vatandaşlara, Küs olanlar bayramda barışmalı. Aile ziyaretleri ihmal edilmemeli, çocuklar sevindirilmeli tavsiyelerinde bulundu. Vaazın ardından toplu halde kılınan bayram namazı, din görevlisinin yaptığı dua ile sona erdi.

Namazın ardından cami içerinde vatandaşlar, bir birleriyle bayramlaşmayı ihmal etmedi. Cami çıkışında ise avluda toplanan vatandaşlar, ayak üstü bayram sohbetleri yaptıkları gözlendi. Cami bahçesinde satışa sunulan gül ve simitlerden satın alan vatandaşlar, evlerinin yolunu tuttu.

PFORZHEIM

Almanya'nın Pforzheim kentinde camilere sığmayan cemaat, avluya serilen halıların üzerinde bayram namazını kıldı.

Pforzheim'daki Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Pforzheim Fatih Camiisi'de sabah erken saatlerde doldu. Cemaat camiye sığmayınca çok sayıda kişi avluya serilen halıların üzerinde namaz kıldı.

Karlsruhe Başkonsolosluğu Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mehmet Tekin vaaz verdikten sonra kıldırdığı bayram namazında Gördüğümüz manzara insanı duygulandırıyor diyen Tekin, Bu bilincimizin ve güzelliğimizin devam etmesi bizi gururlandırıyor. Bütün vatandaşlarımızın ve tüm dünyadaki Müslümanların bayramı mübarek olsun, Tekin, gurbette yaşanan bayramların vatan hasretini azalttığını belirterek, Ramazan ayı boyunca ibadetler yapılıyor ancak gurbette bayramlar zor geçiyor. Bizler bu değerli günleri, önemli dini, milli günlerimizi de vatandaşlarımızla bir araya gelerek birlik beraberlik içerisinde yaşamaya ve yaşatmaya çalışıyoruz diye konuştu Namazdan sonra Din Hizmetleri Ataşesi Dr. Mehmet Tekin ve Cami Dernek ikinci Başkanı Mahmut Demirel, namazdan sonra vatandaşlarla bayramlaştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Avrupa'da Bayram Hutbelerinde 'Birlik' Mesajı.... -1 - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement