Anglikan Kilisesi lideri Canterbury Başpiskoposu Justin Welby, İngiliz hükümetinin 20 bin sığınmacıyı alma planını yetersiz bularak ülkenin "payına düşen" sığınmacıların kabul edilmesi gerektiğini söyledi.
Justin Welby, İngiliz Parlamentosunun "The House" isimli dergisine verdiği röportajda, Avrupa'daki sığınmacı krizine değindi.
Sığınmacı krizi kapsamında ülkenin kapılarının sığınmacılara açılması ve istihdam sağlanmasının toplumun bazı kesimlerinde endişe yarattığını belirten Welby, "Bu durumdan endişe duyanlara yönelik 'bunlar ırkçı' gibi bir söyleme doğru eğilim var. Bu çok çirkin. Kesinlikle çok çirkin" dedi.
Anglikan Kilisesi lideri, sığınmacı krizi bağlamında toplumların özellikle istihdam ve konut alanlarındaki kaygılarına kulak verilmesinin çok önemli olduğunu vurgulayarak, sorunların kökenlerine eğilinmesi gerektiğinin altını çizdi.
Welby, "Böylesine büyük bir kriz döneminde korku duymak geçerli bir duygu. Bu kriz, insan tarihinin en büyük hareketliliklerinden biri. Çok büyük. Ancak bu durumda kaygılanmak da çok makul" ifadelerini kullandı.
Krize çözüm kapsamında Birleşik Krallık hükümetinin Irak, Suriye ve bölge ülkelerde yaptığı insani yardımlarını "fevkalade" olarak nitelendiren Welby, öte yandan hükümete "payımıza düşen sığımacıları ülkeye alın" çağrısında bulundu.
"Bu sorunun bir parçası değilmiş gibi davranamayız. Payımıza düşenlerin ülkeye alınmasının yollarını bulmalıyız" diyen Welby, Birleşik Krallık'ın 2020 yılına kadar alma sözünü verdiği 20 bin sığınmacı rakamının yeterli olmadığının altını çizdi.
İngiltere Başbakanı David Cameron eylül ayında, 2020 yılına kadar toplam 20 bin sığınmacıya ülkenin kapılarının açılacağını duyurmuştu.
Son Dakika › Güncel › Avrupa'daki Sığınmacı Krizi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?