Avrupa Şampiyonluğu, Dünya Rekoruyla Geldi - Son Dakika
Güncel

Avrupa Şampiyonluğu, Dünya Rekoruyla Geldi

Avrupa Şampiyonluğu, Dünya Rekoruyla Geldi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu milli atlet Serhan Çalhan disk atmada, Avrupa şampiyonluğunu, Dünya rekoruyla kazandı.

25.09.2012 10:40

Londra 2012 Paralimpik Oyunlarında Neslihan Kavas'ın Olimpiyat ikincisi, Özlem Becerikli'nin ise olimpiyat Üçüncüsü'nün olmasıyla başlayan engelli sporcularının büyük başarıları, Venezuella'da yapılan İşitme Engelliler Judo Dünya Şampiyonasında da Murat Baştuğ'un Dünya üçüncülüğünün hemen ardından bir başarı haberi ise Polonya'dan geldi. 21-22 Eylül tarihleri arasında Polanya'nın Bydgoszcs kentinde yapılan İşitme Engelliler Avrupa Şampiyonasında Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu atlet Serhan Çalhan Türkiye'ye büyük bir zafer yaşattı.

DÜNYA VE AVRUPA REKORU GELDİ

Disk atma branşında yarışan Serhan Çalhan 41.84 metre atarak İşitme Engelliler Disk atmada yeni Dünya ve Avrupa rekorunun sahibi oldu. Avrupa şampiyonu olan milli atleti,Rusya'dan Denis Khakimov 39.22 metre ile, Polonyadan Jakub Dubik 28.74 metre ile takip etti.Çalhan Avrupa şampiyonasında Gülle atma branşında ise 13.84 metre derece ile Avrupa ikincisi oldu.Ülkemize bir altın bir gümüş ve yeni Dünya rekoru kazandıran Serhan Çalhan 'ı telefonla arayan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu tebrik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Avrupa Şampiyonluğu, Dünya Rekoruyla Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement