Ayaş'ta Sığınmacı Kampı İstemeyen CHP'li Başkan, Açlık Grevine Başlıyor - Son Dakika
Güncel

Ayaş'ta Sığınmacı Kampı İstemeyen CHP'li Başkan, Açlık Grevine Başlıyor

Ayaş\'ta Sığınmacı Kampı İstemeyen CHP\'li Başkan, Açlık Grevine Başlıyor

Ankara'nın Ayaş İlçesi'nde sığınmacı kampı istemeyen Belediye Başkanı CHP'li Ali Başkaraağaç, yarın saat 13.00'de Cumhuriyet meydanı'nda açlık grevine başlayacağını açıkladı.

16.10.2011 14:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara'nın Ayaş İlçesi'nde sığınmacı kampı istemeyen Belediye Başkanı CHP'li Ali Başkaraağaç, yarın saat 13.00'de Cumhuriyet meydanı'nda açlık grevine başlayacağını açıkladı.

Başkan Başkaraağaç yaptığı basın açıklamasında, Ayaş halkı ve şahsı adına ilçesindeki tarihi mirasa sahip çıkarak, sığınmacı kampının kurulmaması için ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi. Başkaraağaç şöyle knuştu:

"AB'ye katılım müzakereleri sürecinde Bakanlar Kurulu Kararı ile 'Türkiye İltica ve Göç Ulusal Eylem Planı' yürürlüğe girerek, Ayaş'a 'Yasadışı Göçmen Geri Gönderme Merkezi' yani 'Sığınmacı Kampı' yapılması Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından resen onaylanmıştır. 2004 yılında göreve geldiğim günden itibaren yapılmaması için mücadele vermiş olduğum 'Sığınmacı Kampı' projesinin Ayaş'a ve bölgeye sosyal ve ekonomik anlamda büyük zararı olacağı görülmektedir. Tarihi bir geçmişe sahip olan İpek Yolu üzerinde bulunan ve Ankara'nın arka bahçesi olan Ayaş'ın Üniversite projeleri , Termal kaynakları, ve İpek yolu ile anılması gerekirken sığınmacı kampı ile anılması Ayaş ve Ayaş halkına yapılan büyük bir haksızlık ve cezadır."

BİR HAFTA SÜRECEK AÇLIK GREVİ

Projenin iptal edilmesi için, Ayaş'ın Cumhuriyet Meydanı'nda halkın katılımı ve yapacağı basın açıklaması ile bir hafta sürecek açlık grevine başlayacağını belirten Başkan Başkaraağaç, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ayaş halkı ve şahsım Ayaş'ın Tarihi mirasına sahip çıkarak, bu sığınmacı kampının yapılmaması için ne gerekiyorsa yapacağız. Ayaş'ı kendi kaderine terk etmeyeceğiz, kararlıyız. Projenin hayata geçirilmesi, Ayaş'ın geleceği ile oynamaktır. Projenin iptal edilmesi yönünde yaptığımız girişimler ve dik duruşumuz sonuç vermemiştir. Tarihe kötü bir iz bırakacak olan ve aydınlık geleceğimize gölge düşürecek bu projenin iptal edilmesi için bir haftalık sürecek olan açlık grevimiz 17 Ekim 2011 Pazartesi günü saat 13.00'de Ayaş Cumhuriyet Meydanı'nda halkın katılımıyla yapılacak olan basın açıklaması ile başlayacaktır." - Ankara/ Ayas

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ayaş'ta Sığınmacı Kampı İstemeyen CHP'li Başkan, Açlık Grevine Başlıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement