Aydın'da Sosyal Konut Yıkımında Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Aydın'da Sosyal Konut Yıkımında Gerginlik

Aydın\'da Sosyal Konut Yıkımında Gerginlik

Aydın'da Roman ailelerin oturduğu Ilıcabaşı Mahallesi'ndeki sosyal konutların alınan mahkeme kararının ardından yıkılması sırasında gerginlik çıktı.

14.09.2010 19:38

Aydın'da Roman ailelerin oturduğu Ilıcabaşı Mahallesi'ndeki sosyal konutların alınan mahkeme kararının ardından yıkılması sırasında gerginlik çıktı. Konutların yıkılmasına engellemeye çalışan bir grup, ateş yakıp, polislere taş attı. Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Kılıç, kendilerine her ay kira yardımı yapılacağını söylemesi üzerine sakinleşen Romanlar, evlerini tahliye etmeyi kabul etti. Eşyaların boşaltılmasının ardından dozerlerle yıkım gerçekleştirildi.

Aydın İl Özel İdaresi'nin yüzde 99 hissesine sahip olduğu Aydın Termal Turizm ve Jeotermal sistemleri A.Ş.'ye (AYTER) ait Ilıcabaşı Mahallesi'ndeki Roman ailelerin oturduğu 2 bloktan oluşan 16 dairenin tahliyesi için açılan davanın sonuçlanmasının ardından mahkemenin verdiği yıkım kararı uygulandı. Valiliğin, mahkeme kararının ardından 15 gün önce evlerin boşaltılmasına ilişkin yaptığı tebliğata rağmen boşaltılmayan konutlar, polis gözetiminde tahliye edildi. 10 yıldır işgalci konumunda oldukları evlerinin tahliye edilmesine tepki gösteren bazı Roman vatandaşlar, binanın önüne çıkardıkları eşyalarını ateşe verip, polisi taşladı. Polis, takviye ekiplerin de gelmesiyle gruba göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale etti. Evleri tahliye etmek zorunda kalan Rolanlardan bir bölümü ise konutların cam ve kapılarının kırdı. Kendilerine sahip çıkılmadığını ileri süren Romanlar, Vali Hüseyin Avni Coş ile Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nu proteto etti.

Daha sonra Aydın Emniyet Müdür Yardımcısı Mehmet Kılıç, öfkeli Romanlar'la konuşup, Valilik tarafından kendilerine her ay kira yardımı yapılacağını söylemesi üzerine sakinleşip, evlerini tahliye etmeyi kabul etti. Romanlar'ın evlerindeki eşyalarını boşaltmalarının ardından dozerlerle yıkım gerçekleştirildi.

7 yıldır sosyal konutlarda oturduklarını belirten 3 çocuk annesi Nurcan Yenar, "Evimiz olmadığı için burada oturuyoruz. Önümüz kış. Biz sokakta mı kalacağız? Kimseden para istemiyoruz. Ev istiyoruz. Şimdi, evsiz barksız kaldık. Rezil olduk. Roman vatandaşıyız diye bize kimse iş vermiyor. Eskiden olduğu gibi çadırlarda yaşamaya devam edeceğiz" diyerek tepki gösterdi.

Vali Hüseyin Avni Coş, yıkılan alana içinde SPA, termal tesis ve kür merkezi de bulunan alışveriş merkezi yapılması için ihaleye çıkılacağı söyledi.

Hüsnü ALTINDİŞ- AYDIN- DHA

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın'da Sosyal Konut Yıkımında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement