Aydın'daki Metan Gazı Zehirlenmesi - Son Dakika
Güncel

Aydın'daki Metan Gazı Zehirlenmesi

Aydın\'daki Metan Gazı Zehirlenmesi

Kanalizasyon terfi istasyonunda hayatını kaybeden belediye çalışanlarının, olay öncesi mesleki eğitime gönderildiği bildirildi.

09.07.2013 13:31  Güncelleme: 13:56

Kuşadası ilçesindeki kanalizasyon terfi istasyonunda metan gazı zehinlenmesi sonucu hayatını kaybeden belediye çalışanlarının olay öncesinde mesleki eğitime gönderildiği bildirildi.

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün, önceki gün biri itfaiye eri 3 belediye çalışanının yaşamını yitirdiği olayın ardından belediye meclis salonunda açıklama yaptı.

Altungün, 14 Haziran'da terfi istasyonlarında görevli Osman Sarı'nın da aralarında bulunduğu işçileri eğitime gönderildiklerini belirterek, "Ne acıdır ki sertifikalar bugün geldi" dedi.

İşçilerin gaz maskesi, gaz dedektörü gibi teknik ekipmanının olmadığı iddialarını da değerlendiren Altungün, "Arkadaşlarımız talepte bulunmuşlar. Gerekli araştırmalar yapılmış. Maskesi vardı, yoktu. Teknik ekipmanın alımı bürokratik gerekçelerle gecikmiş. Ama bu facianın olmasının iki nedeni var. Birincisi bize bir şey olmaz mantığı, ikincisi arkadaşını kurtarma çabası. AKUT, emniyet, itfaiyenin müdahalesi, Allaha çok şükür kaybımızı üçte tuttu" diye konuştu.

"Olay ile ilgili bir soruşturma başlattık"

Terfi istasyonlarını İller Bankası'nın plan ve projeleri çerçevesinde yapıldığına işaret ederek, bu istasyonda merdivenlerin şeklinin yanlış olduğunu öne süren Altungün, olay ile ilgili bir soruşturma başlattıklarını söyledi.

Altungün, "Hem belediye olarak bizim içimizde başlattığımız bir soruşturma var hem de yetkili kurumların açtığı soruşturma var. Bu soruşturmalar sonucunda bir kanaate varılacak. Sonucu elbette uygulamak için bir tasarrufumuz var" dedi.

Olayda hayatlarını hiçe sayarak arkadaşlarını kurtarmak adına büyük çaba harcayan belediye işçilerini tek tek sahneye çağırarak tebrik eden Altungün, faciada yaşamlarını yitiren belediye çalışanlarının ailelerine ellerinden gelen her türlü yardımı da yapacaklarını belirtti.

"İtfaiyeciler kendi maskelerini işçilere verdi"

Kuşadası Belediyesi İtfaiye Amiri İsmail Cimilli de facianın yaşandığı gün kuyudakileri çıkarmak için itfaiye erlerinin maskesiz kuyuya indikleriyle ilgili bilginin yanlış olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Olayın telsizde anons edilmesinden hemen sonra görev yerine giden ekiplere 'Kesinlikle maskesiz inmeyin' talimatı verdim. Olay yerine giden itfaiye erleri Hasan Harmankaya ile Uğur Apaydın'ın aşağıda baygın yatan Veysel Turgut, Osman Sarı ile Adnan Özkaya'ya  kendi maskelerini vererek hayatta tutmaya çalışmışlardır. Kendilerinin bu sırada metan gazından etkilenerek yere yığılmışlardır. Bir yıllık itfaiye eri Uğur Apaydın, düşerek başını çarpan Osman arkadaşının yüzüne son ana kadar maskesini tuttuğu için kendi canından oldu."

Kuşadası Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü'nde 7 tam teçhizat gaz maske takımı bulunduğunu söyleyen Cimilli, terfi istasyonunda görevli arkadaşların kendilerinden talep etmeleri halinde maskeleri verebileceklerini ancak hiçbir şekilde talepte bulunmadıklarını dile getirdi.

Bu arada Kuşadası Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Görevli çalışanların tümünün ifadelerinin alınacağı, olayla ilgili ihmal olup olmadığı, çalışma koşulları, işçilerin eğitimi konularında inceleme yapmak üzere Ankara'dan iş müfettişleri istendiği öğrenildi. - Aydın

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Aydın'daki Metan Gazı Zehirlenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement