Aydın - Pehlivan Develer Koçarlı Arenasında Kapıştı - Son Dakika
Güncel

Aydın - Pehlivan Develer Koçarlı Arenasında Kapıştı

Aydın - Pehlivan Develer Koçarlı Arenasında Kapıştı

Pehlivan develer Koçarlı arenasında kapıştı Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, belediye tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen deve güreşlerine ilgi yoğun oldu.

06.12.2015 23:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pehlivan develer Koçarlı arenasında kapıştı

Aydın'ın Koçarlı ilçesinde, belediye tarafından bu yıl 2'incisi düzenlenen deve güreşlerine ilgi yoğun oldu. Havaların serin ve develerin güreşmesine müsait olması, güreş severleri arenaya çekti.

Koçarlı 2. Deve Güreşi Şenliği CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP'li Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk, Deve Güreşleri Federasyon Başkanı Metin Çetin'in de aralarında bulunduğu yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla yapıldı. Güreşlere Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nin çeşitli yerlerinden 136 namlı deve katıldı. Kasket takıp, omuzlarına poşu alan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk'ün halkı selamlamasından sonra develer arenada boy gösterdi. Kıyasıya mücadelenin yaşandığı müsabakalarda develerden bazıları güreşmekten kaçtı. Öfkeli develeri zaman zaman rakiplerinden ayırmakta güçlük yaşandı. Serin havaya rağmen güreşleri, buldukları yüksek yerlerden ve traktör römorkları üzerinden izleyen güreş severler renkli görüntüler oluşturdu.

Koçarlı Belediye Başkanı Mutlu Öztürk yaptığı konuşmasında, "Geçen sene 30 yıl aradan sonra Koçarlı'da ilk kez düzenlediğimiz deve güreşinin bugün ikincisini gerçekleştirmenin onurunu ve gururunu yaşamaktayız. Bizler Yörük kültürünü devam ettirmeyi amaçladık ve güreşleri bundan sonra geleneksel hale dönüştüreceğimizi söyledik ve bunu da gerçekleştirdik. Koçarlı'nın adını Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nde duyurmayı başardık" dedi.

Güreşlerin sonunda kazanan develerin sahipleri, kupa ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın - Pehlivan Develer Koçarlı Arenasında Kapıştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement