Aydın Taraftarlardan Referandum Çadırına Siyah Çelenk - Son Dakika
Güncel

Aydın Taraftarlardan Referandum Çadırına Siyah Çelenk

Taraftarlardan referandum çadırına siyah çelenkAydın'ın Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait 31 bin dönüm alanın ne amaçlı kullanılacağının belirlenmesi için yapılan halk oylamasına tepki geldi.

11.01.2018 21:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Taraftarlardan referandum çadırına siyah çelenk

Aydın'ın Mimar Sinan Mahallesi'ndeki Büyükşehir Belediyesi'ne ait 31 bin dönüm alanın ne amaçlı kullanılacağının belirlenmesi için yapılan halk oylamasına tepki geldi. 8 Ocak'ta Kent Meydanı'na kurulan referandum çadırı önüne gelen Aydın spor 1923'ün Kasırgalar taraftar grubu, siyah çelenk bıraktı. Taraftarlar, arazinin Aydınspor 1923 kulübüne verilmesini istedi.

Aydınspor 1923'ün Kasırgalar Taraftar Grubu Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı oylamanın 'çadır tiyatrosu' olduğunu iddia ederek referandum yapılan çadırın önüne siyah çelek bıraktı. Çadırın etrafında özellikle sivil polisler güvenlik önlemi alırken, Büyükşehir yetkilileri ise çelenk koyma anında oradan ayrılmadı. Taraftarlar ellerinde siyah çelenkle, referandum çadırı önüne gelerek basın açıklamasında bulundu. Taraftarlar adına açıklama yapan Bahadır Polat, "Aydın sevdalıları, Aydınspor 1923 taraftarları ve en önemlisi Aydın'da yaşayan bir vatandaş olarak, hür irademizle buradayız. Yapılan oylamanın, gerçekte kandırmaca olan bir durumun perde arkasını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Aydın ili özellikle spor yatırımları konusunda Türkiye'de 81 il içinde son sıralarda bulunmaktadır. Bu çadırda, Mimar Sinan Mahallesi'nde bulunan 31 bin metrekarelik alanın ne yapılmak istendiğini sözde halka sorarak yanında da tavuklu pilav ikram ederek, çok güzel bir çadır tiyatrosu sergilenmektedir. Bu çadır tiyatrosunun açılışını yapanların daha birkaç ay öncesine kadar birbirlerine salladıklarını hepimiz biliyoruz. Aydınspor 1923'ü, göz göre göre, bile bile küme düşürdüklerini biz unutmadık. Aydın'ın sporuna değer verenlerle ve Aydınspor taraftarlarıyla adeta dalga geçilmektedir" dedi.

"HALKALA DALGA GEÇER GİBİ"

Oylamayı eleştiren Polat, "10 yıl önce atıl durumda olan ve 18 Haziran 2010 tarihinde, burada oylama yapılan yeri ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, 'Çim sahaların ve tesislerin durumu ortada. Gerekli bakımı Aydın Belediyesi olarak yapacağız. Mukan Perinçek tesislerinin altındaki dükkanları, amatör spor kulüplerine verip, onların kulüp binası olarak kullanmasını sağlayacağız. Amatör sahamızda amatör kulüplere açılacak. Tesislerin içinde kafeteryayı tamamlayarak, gençlerimizin kahve köşelerinde değil, spor alanlarında vakit geçirmesini sağlayacağız. Aydın Belediyespor bu yıl BAL'da mücadele verecek. Biz zihinlere kazınmış Aydınspor'un yaşamasını istiyoruz. Aydınspor seven herkes yüreğini ortaya koyup ne kadar samimi olduğunu göstermelidir. Aydın Belediyespor kulübünün kongresinde ismini rengini ve amblemini değiştireceğiz. Biz Aydınspor ismini yaşatmakta kararlıyız' diye konuşmuştu. Biz ortada oynanan çadır tiyatrosuna ve tavuklu pilav ikramına kanmıyoruz. İlk yapıldığında Türkiye'nin en güzel spor tesislerinden olan bu yeri, şimdi yıkmak isteyen zihniyeti kınıyoruz" dedi. Taraftarlar, açıklama sonrası sessizce ayrıldı.

"TEPKİLERE SAYGIMIZ VAR"

Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Evrim Karagöz ise, "Bu tür tepkilere saygımız var. Tüm halkımızın katılımıyla belirlenen alanda ne yapılacağına dair bir referandum yapılıyor. Halkın kararından ve tercihlerinden korkmamak lazım. Bazı AK Parti milletvekilleri de bu referandumu eleştirdiler. Bizim kendilerine tavsiyemiz Aydın'da yaşayan her birey gibi, gelip burada oy kullanarak tercihlerini sandığa yansıtmalarıdır. Hazır durumda Aydınspor 1923'ün kullanmakta olduğu bir de tesis var. Büyükşehir olduktan sonra böyle kritik kararlarda halkımızın sağduyusuna güveniyoruz. Halkımızın ne isterse bizde onu yaparız" dedi.

Aydın Taraftarlardan Referandum Çadırına Siyah Çelenk
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aydın Taraftarlardan Referandum Çadırına Siyah Çelenk - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement