Azerbaycan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri - Son Dakika
Güncel

Azerbaycan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Azerbaycan\'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

Merkezi Seçim Kurulu, yedi kişinin adaylığını onaylandı

11.09.2013 16:42

Azerbaycan'da 9 Ekim'de yapılması öngörülen cumhurbaşkanlığı seçimleri için adaylık başvurularını değerlendiren Merkezi Seçim Kurulu (MSK), yedi kişinin adaylığını onaylandı.

MSK'nın son toplantısında, Birleşik Halk Cephesi Partisi Genel Başkanı Kudret Hasanguliyev'in, Muasır Müsavat Partisi Genel Başkanı Hafız Hacıyev'in, Sosyal Demokrat Parti Genel Başkanı Araz Alizade'nin ve Milli Diriliş Harekatı Partisi Genel Başkanı Ferec Guliyev'in adaylık başvuruları ve 40 bin seçmenin imzasının bulunduğu dilekçeler incelendikten sonra uygun bulunarak kabul edildi.

Daha önce adaylıkları kabul edilen Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ümit Partisi Başkanı İgbal Ağayev ve Milletvekili Zahit Oruç'la beraber adaylıkları onaylananların sayısı yediye ulaştı.

Liberal Demokrat Parti Başkanı Fuad Aliyev'in adaylık başvurusu, toplanan 8 binden fazla imza geçersiz olduğu için kabul edilmezken, beş adayın 40 bin imzalı dilekçe getirmediği için adaylıklarının kabul edilmediği, üç bağımsız adayın ise adaylıklarını geri çektikleri belirtildi.

Azerbaycan muhalefetinin yeni oluşturduğu ve Milli Şura adını verdikleri koalisyonun ortak adayı Prof.Dr. Cemil Hesenli, Demokrat Parti Başkanı Serdar Celaloğlu, Vatandaş ve İnkişaf Partisi Başkanı Ali Aliyev, Adalet Partisi Başkanı İlyas İsmayılov ve "REAL" sivil toplum kuruluşu yöneticisi İlgar Memmedov'un adaylık başvuruları ile ilgili kararın önümüzdeki günlerde verileceği kaydedildi. - Bakü

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Azerbaycan'da Cumhurbaşkanlığı Seçimleri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement