Azmin Zaferi - Son Dakika
Güncel

Azmin Zaferi

Azmin Zaferi

Görme Engelli Santral Görevlisi Milli Takım Yolunda

11.07.2011 16:29

"En Güzel Gol Görmeden Atılan Goldür…"

Eyüp Belediyesi'nde Santral görevlisi olarak çalışan Emin Şirin, azmin zaferini sporda elde ettiği başarılarla ortaya koydu… Görme engelli olan Şirin, futbol, golbol,B1 Futsal, Kürek, atletizm ve yüzme sporlarında Türkiye çapında birçok başarıya imza atarak madalyalar kazandı. Futboldaki başarıları Şirin'e Milli Takım yolunu açtı… 1. ligde İstanbul Görmeyenler Gençlik ve Spor Kulübü'nde futbol oynayan ve 3 yıldır ligde birinciliği birinciliği kimseye kaptırmadıklarını belirten Emin Şirin, "Takımımız Aksaray'daki milli takım kampına davet edildi. 22 Temmuz'a kadar burada kampa katılacağız… Kampın sonunda yapılan elemelerde seçilirsek ülkemizi yurtdışında temsil edecek Milli Takım kadrosuna girme şansımız olacak. Bu bizler için büyük fırsat çok sevinçli ve heyecanlıyım" diye konuştu.

2008-2009-2010 yıllarında İstanbul Görmeyenler Gençlik ve Spor Kulübü'nün Türkiye şampiyonu olduğunu Aralık ayına kadar maçların devam edeceğini kaydeden Şirin "Averajla biz öndeyiz, Çankaya bizi takip ediyor. İnşallah bu yıl da şampiyon oluruz…" dedi.

Lise mezunu olan ve çok iyi bilgisayar kullanan Emin Şirin, 2004 yılından bu yana uğraştığı spor dallarında başarı üzerine başarı yakaladı… Atletizmde 2004 yılında 400 metrede Türkiye 3.'lüğü, uzun atlamada Türkiye 2. 'liği, 2006 yılında Malatya'da 1500 metre koşuda Türkiye 2. 'liği, 100 metre Türkiye 3. lüğü, 2009 yılında Denizli'de uzun atlamada Türkiye 2. liği, 400 m. Koşusunda Türkiye 3. lüğü dereceleri elde etti.

Sporu sağlık açısından yaptığını kaydeden Emin Şirin, spor dallarıyla uğraşmanın sosyalleşme ve çevre açısından da büyük katkı sağladığını söyledi.

Görmeyenlerin oynadığı B1 Futsal'da da başarı sergileyen Şirin, bu spor dalının nasıl oynandığını da şöyle anlattı: "Hiç görmeyenlerin oynadığı bu futbolda topun içinde zil var onu takip ediyorsun… Tamamen hissetmeye ve kulak hissine bağlı bir oyun. Çarpışma olmuyor… Yakınlaşırsak topu almaya gelen, kapmaya çalışan kişi "voy" sesiyle ilerliyor… Bu uluslar arası bir işaret, "Ben geliyorum" anlamına geliyor. Ayrıca kale arkasındaki yönlendiriciler de oyunculara destek oluyor, onları yönlendiriyor…"

En büyük hedefinin uğraştığı bir spor dalında ülkemize dünya şampiyonluğu kazandırmak olduğunu ifade eden Emin Şirin şunları söyledi: "En güzel gol, görmeden atılan goldür… İnşallah Yurtdışında ülkemizi temsil ederken bu güzel gollerden atmak bana nasip olur."

Bankada çalışan ve gözleri yüzde 50 görmeyen eşi ve 7 aylık çocuğuyla mutlu bir yaşam sürdüren Emin Şirin, Belediyeye gelirken servisi değil metrobüsü kullandığını belirtiyor ve kendisine yer gösterenlere teşekkür ederek asla kabul etmediğini söylüyor…

Şirin, "Benim sadece gözlerim görmüyor. Çok şükür bacaklarım vücudum sapasağlam… Kilometrelerce yol yürüyüp spor yapabiliyorum, neden otobüste oturayım. Yaşlılar, hamile bayanlar ve bacaklarında sakatlığı olan kişilere öncelik tanınmalı" diyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Azmin Zaferi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement