Babasına Hasret - Son Dakika
Güncel

Babasına Hasret

Babasına Hasret

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan Tunuslu Warda Özen (36), maddi durumunun kötü olması nedeniyle 10 yıldır ailesini görmek için ülkesine gidemediğini belirtip, yetkililerden yardım istedi.

01.03.2014 12:03

Muğla'nın Marmaris ilçesinde yaşayan Tunuslu Warda Özen (36), maddi durumunun kötü olması nedeniyle 10 yıldır ailesini görmek için ülkesine gidemediğini belirtip, yetkililerden yardım istedi. Ülkesinin Tunus Konsolosluğu'nda mektup yazıp, durumunu anlatan genç kadın, 'Anne ve babam çok yaşlı. İki aydır telefonda babamla konuşamıyorum belki de ölmüştür. Ne olur beni ailemle buluşturunö dedi.

Yaz aylarında su sporları işinde, kışın ise bulduğu gündelik işlerle geçimini sağlayan Bahadır Özen (41), 10 yıl önce kız kardeşinin İstanbul'daki nikahında Tunuslu damat adayının kardeşi Warda ile tanıştı. Özen, burada başlayan arkadaşlıklarını bir yıl sonra nikah masasına taşıdı. Ancak, genç çiftin kardeşlerinin evliliği fazla sürmedi. Kardeşlerinin evliliğinin bitmesinin ardından ailelerinin kendilerine de boşanmaları için baskı yaptığını gözyaşları içinde anlatan Warda Özen, 'Zatürree olup, yoğun bakımda kaldım. tedavim bir yıl sürdü. İstanbul'a nazaran daha ılıman iklime sahip olduğu için evliğimizin dördüncü yılında İstanbul'dan Marmaris'e yerleştik. 9 yıl boyunca çocuğumuz olmadı. Tedavi gördük. Tedavinin ardından 5 ay önce 'Meryem Nur' ismin verdiğimiz kızımız dünyaya geldi. Tedavilerim süresince tüm birikimiz bitti. 350 lira kira ödüyoruz. Eşimin yazın su sporlarında kazandığı parayla kışı da geçirmeye çalışıyoruz. Çocuğumuzun olmasından sonra masraflarımızda iyici arttı.İki aydır kiramızı da ödeyemiyoruz. Sıkıntıda olduğumuzu gören bir pet shop sahibi eşim Bahadır'ı işe aldıö dedi.

Mutluluğu ve ailesi için tüm zorluklara katlandığını da belirten Warda Özen, 'Eşimle aramızda çok büyük bir sevgi var. Sağlık ve maddi acılar da dahil olmak üzere hiç problemimiz bitmedi. Senelerce çok sıkıntı çektik ama ikimiz bunu göğüslemeyi bildik. 12 çocuklu bir ailenin kızıyım. Maddi durumumuzun yetersiz olması nedeniyle 10 yıldır Tunus'taki anne, babamı göremedim. İkisi de çok yaşlı. İki aydır telefonda babamla konuşamıyorum, belki de ölmüştür. Kardeşlerimi de çok özledim. Tunus'un Türkiye Konsolosluğu'na mektup yazıp, durumu anlatıp, yardım istedim. Ancak, henüz cevap gelmedi. Ne olur beni ailemle buluşturunö diyerek, yardım istedi.

Bahadır Özen de eşinin Tunus'taki yaşlı anne-babası için çok endişelendiğini belirterek, 'Maddi imkansızlıktan çık kısıtlı olarak ailesiyle telefonda görüşübeliyor. Ancak, iki aydır babası ile görüşemediği için kendisinden bir şeylerin saklandığını düşünüp, iyice meraklanmaya başladı. Ne yapacağımı ben de şaşırdımö dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Babasına Hasret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement