Bağcılarlı Vatandaşlar Kayısı Bahçesinde Iftar Açtı - Son Dakika
Güncel

Bağcılarlı Vatandaşlar Kayısı Bahçesinde Iftar Açtı

Bağcılarlı vatandaşlar kayısı bahçesinde iftar açtıİSTANBUL, (DHA) - BAĞCILAR Belediyesi Ramazan programları kapsamında düzenlediği sokak iftarlarını bu kez Kayısı Bahçesi'nde yaptı.

14.06.2017 23:39

Bağcılarlı vatandaşlar kayısı bahçesinde iftar açtı

İSTANBUL, (DHA) - BAĞCILAR Belediyesi Ramazan programları kapsamında düzenlediği sokak iftarlarını bu kez Kayısı Bahçesi'nde yaptı. Piknik havasında geçen sokak iftarında vatandaşlar keyifli vakit geçirdi.

Güneşli Kayısı Bahçesi'nde düzenlenen sokak iftarına yaklaşık 4 bin kişi katıldı. İftar programına Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı da katıldı. Yeşilliğin içerisinde doğayla iç içe olmak için kayısı bahçesindeki iftar sofralarında yerini alan vatandaşlar, ezanın okunmasıyla oruçlarını açtı.

'ARTIK YEŞİLE HASRET KALDIK'

İftar programına katılan esnaf Nuray Yılmaz, bu senenin geçen seneden daha kalabalık olduğunu belirterek, 'Kayısılarımız daha olmamış ama yeşilin altında oturmak da güzel bir şey. İnsanlar zaten bunalımda. Bu yüzden Güneşli'de böyle küçük ama yeşillik bir yer olması çok güzel. Çünkü atık yeşil görmeye hasret kalmışız. Keşke böyle yerler daha çok olsa' şeklinde konuştu.

Ramazan'da Kur'an okuyup ibadetlerini yerine getirmeye çalıştığını belirten Hediye Ateş, Kayısı bahçesinin çocuklar için güvenli bir yeşil alan olduğunu ifade ederken, Özlem Erdal, bu ramazan sofrasına katıldığı için büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Lise 2'nci sınıf öğrencisi Tuğba Nur Türkmen, 'Yeşillik bir alan olması bizim için çok iyi. Artık şehirleşiyoruz ve yeşil alan görmek bizim için çok iyi oluyor. Artık apartmandaki komşular birbirlerini tanımıyor. Bu tarz ortamlar da insanların birbirini tanımasına fırsat veriyor' diye konuştu.

Bağcılarlı vatandaşlarla aynı sofrada iftar açan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, şunları söyledi:

'Hemşerilerimiz sürekli piknik yaptıkları bu nostaljik bahçede, bu akşam komşularıyla birlikle iftar açacak. Kayısı ağaçlarımızı ve üzerinde meyvelerimiz var. Kimse ağaçlardaki kayısıları koparmıyor. Çünkü onlar olgunlaşınca hep birlikte yiyeceğiz. Burada oruç tutup açlığı tadarken bunun yanında Ramazan'ı paylaşıyoruz. İnsanlar çim üzerinde piknik ve spor yağıyor. Bu akşam da iftar yapıyoruz.'

(FOTOĞRAF)

(Tür: İstanbul)

Bağcılarlı Vatandaşlar Kayısı Bahçesinde Iftar Açtı
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bağcılarlı Vatandaşlar Kayısı Bahçesinde Iftar Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement